Beyaz eşya da ÖTV ne kadar?

İçindekiler:

  1. Beyaz eşya da ÖTV ne kadar?
  2. Beyaz eşya da ÖTV indirimi var mı?
  3. Beyaz eşyada ÖTV indirimi ne zamana kadar geçerli?
  4. ÖTV ve KDV indirimi ne zamana kadar?
  5. ÖTV indirimi ne zamana kadar sürecek?
  6. Beyaz eşyada KDV indirimi ne zaman sona eriyor?
  7. Ticaride ÖTV indirimi ne zaman bitiyor?

Beyaz eşya da ÖTV ne kadar?

Uygulamaya göre, mobilya sektöründeki KDV oranı yüzde 18 yerine, yüzde 8 olarak uygulanırken, beyaz eşyadaki ÖTV oranları da sıfır olarak baz alınıyor.

Beyaz eşya da ÖTV indirimi var mı?

Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değinen Bakan Albayrak, "İndirimler yarından itibaren geçerli olacak" açıklamasını yaptı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek. ... Beyaz eşyada ise yıl sonuna kadar ÖTV sıfıra iniyor.

Beyaz eşyada ÖTV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Mobilya ve beyaz eşyalarda KDV ve ÖTV indirimi 30 Haziran'da bitiyor! Enflasyonla mücadele kapsamında mobilya ve beyaz eşyalarda başlatılan ÖTV ve KDV indirimleri 30 Haziran'da bitiyor. Sektör temsilcileri fırsattan yararlanmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.

ÖTV ve KDV indirimi ne zamana kadar?

2020 yılında ÖTV oranlarına motor hacimlerine göre değişmekle birlikte zam geldi. Bir önceki sene 2019 yılında ise ÖTV indirimi uygulandı. Motorlu taşıtlardan alınan Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) indirim dönemi 30 Haziran 2019 itibariyle sona erdi.

ÖTV indirimi ne zamana kadar sürecek?

Mobilyada KDV indirimi 2018 yılının Kasım ayında başlamıştı. KDV indiriminin süresi önce 31 Aralık 2018, ardından , ardından da 30 Haziran 2019'a kadar uzatılmıştı. Resmi Gazete'nin günü mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Beyaz eşyada KDV indirimi ne zaman sona eriyor?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre 2007/13033 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan mal ve hizmetlere uygulanacak katma değer vergisi oranlarının tespitine ilişkin kararın geçici 6. maddesinde yer alan "20" tarihi "31/5/2021" olarak değiştirildi.

Ticaride ÖTV indirimi ne zaman bitiyor?

En son ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında uygulanan ÖTV indirimi sona ermiş olup hâlihazırda 2021 yılında indirim uygulanacağına dair yeni bir duyuru yapılmamıştır.