Regl dua okunur mu?

İçindekiler:

  1. Regl dua okunur mu?
  2. Regl iken ihlas suresi okunur mu?
  3. Adet iken dua okumak günah mı?
  4. Lohusa kadın hangi duaları okur?
  5. Kuranı Kerim Türkçe Meali başı açık okunur mu?
  6. Adetliyken 1000 ihlas suresi okunur mu?
  7. Basi acik ihlas suresi okunur mu?
  8. Abdestsiz ezbere sure okunur mu?

Regl dua okunur mu?

Regli döneminde tesbih çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir ve tesbih çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.

Regl iken ihlas suresi okunur mu?

Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar. ... Adetliyken Kur'an okunabilir mi Diyanet fetvası : Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz.

Adet iken dua okumak günah mı?

Adetliyken regl döneminde namaz kılınır ?: Adet (regl) olan bir kadının Kur'anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. ... Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir.

Lohusa kadın hangi duaları okur?

LOHUSALIKTA OKUNACAK DUALAR!
  • Fâtiha, Âyetelkürsi ve Muavvizeteyn'i (Kul eûzü'ler) gibi sûre ve âyetlerin dua amacıyla okunmasında mahsur yoktur.
  • FATİHA SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU:
  • Bismillahirrahmânirrahîm. ...
  • FELAK SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU:
  • Bismillahirrahmânirrahîm. ...
  • AYET-EL KÜRSİ TÜRKÇE OKUNUŞU:
  • Bismillahirrahmânirrahîm.

Kuranı Kerim Türkçe Meali başı açık okunur mu?

Bazı dini kaynaklarda belirtilen bilgilere göre kadın başı ve hatta kolları dahi açık iken Kuran-ı Kerim ya da cevşen gibi duaları okuyabilir. Kuran-ı Kerim okunurken başın kesinlikle örtülü olması gerektiğine dair hadis ve ayet bulunmamakla beraber saygı açısından örtülmesinin iyi olacağı bilinir.

Adetliyken 1000 ihlas suresi okunur mu?

Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. İstediğiniz her duayı okuyabilirsiniz. ... Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar.

Basi acik ihlas suresi okunur mu?

İhlas-ı Şerif ve Ayetül-kürsi Kur'an-ı Kerim surelerindendir ve Ayetttir.Namaz abdesti yokken Kur'an-ı kerime dokunmadan ezberden okumanın bir sakıncası yoktur.Abdestsizken sadece Kuran-ı Kerimi eline alarak okumak (ayete dokunmak) haramdır.

Abdestsiz ezbere sure okunur mu?

Abdestsiz Kuranı Kerim okuma konusunda en mühim nokta kişinin gusül abdesti bulunup bulunmamasıdır. Gusül abdesti bulunmayan kişi Kuranı kerimi ezberden dahi okuması caiz görülmemiştir. Gusül abdesti bulunmayan kişinin Kuranı kerime dokunması okuması caiz değildir.