Bağ-Kur borcu nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur borcu nasıl öğrenilir?
  2. Bağ-Kur borcu yapılandırması nasıl yapılır?
  3. Bağ-Kur prim borcu ödenmezse ne olur?
  4. Ödenmeyen Bağ-Kur borcu ne zaman silinir?
  5. Bağ-Kur borcu nasıl bakılır?
  6. Bağkur ödemesi ne kadar 2021?
  7. Işyeri açanların Bağ-Kur ödeme zorunluluğu var mı?
  8. Bağkur'da silinen günler geri alınabilir mi?
  9. 4 B prim ne kadar?
  10. 2021 yılı isteğe bağlı bağkur primi ne kadar?

Bağ-Kur borcu nasıl öğrenilir?

Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Bağ-Kur borcu yapılandırması nasıl yapılır?

Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. İsteyen vatandaşlar, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.

Bağ-Kur prim borcu ödenmezse ne olur?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. ... Bağ-Kur prim borçları silindikten sonra emeklilik sürelerine dahil edilmeyecek.

Ödenmeyen Bağ-Kur borcu ne zaman silinir?

tarihi itibarıyla mevcut olan Bağ-Kur prim borçlarınızı SGK'ya başvurarak sildirebilirsiniz. Sildirmek için başvurmasanız da borcunuzu 2021 Ocak ayı sonuna kadar ödememeniz ya da yapılandırmamanız halinde, sigortalılık süreniz SGK tarafından durdurulur ve borcunuz silinir.

Bağ-Kur borcu nasıl bakılır?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur ödemesi ne kadar 2021?

Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3'ü tutarındadır. Bu nedenle 2021 yılı için bu kapsamdaki kişilerin ödeyeceği prim tutarı aylık 107,33 TL'dir.

Işyeri açanların Bağ-Kur ödeme zorunluluğu var mı?

Şirket sahipleri, ortakları ve kendi adına çalışanlar, yani Bağ-Kur'lular, tarihinden itibaren kendi şirketlerinde SSK'lı olarak çalışamıyor, kendilerini SSK'lı gösteremiyorlar. Bağ-Kur'lu olmak zorundalar ve Bağ-Kur üzerinden, yani 4/B'li olarak emekli olmak durumundalar.

Bağkur'da silinen günler geri alınabilir mi?

Silinmiş olan Bağkur prim günleri ihya edilir mi? Silinen Bağ Kur günlerinin ihyası, çıkarılan 7256 sayılı kanun kapsamında mümkündür. Bağ Kur borçlarının silinmesiyle birlikte dondurulan hizmet sürelerinin yeniden aktif hale getirilebilmesi için vatandaşın ihya işlemi gerçekleştirme hakkı vardır.

4 B prim ne kadar?

Bağkur primi ne kadar 2021? BAĞ-KUR (4B) sigorta primi nedir? Bağ-Kur kapsamındaki bir başka sigortalı kolu olan isteğe bağlı sigortalı kapsamındaki kişiler ise prime esas aylık kazancın %32 si olarak prim ödemekte olup bu kapsamdaki kişiler ise 2020 yılı için aylık 941,76 TL. olarak prim ödeyeceklerdir.

2021 yılı isteğe bağlı bağkur primi ne kadar?

1/1/2021 ila 31/12/2021 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı,119,25 TL x 30 x % ,50 TL.