Figen anlamı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Figen anlamı nedir kısaca?
  2. Figen ismi kuranda geçiyor mu?
  3. Figen Türk ismi mi?
  4. Feride ismi ne anlama gelir?
  5. Funda manası nedir?
  6. Halide ismi ne anlama gelir?
  7. Mesut ismi ne anlama gelir?

Figen anlamı nedir kısaca?

Kız çocukları adına son dönemlerde en popüler isimlerden biri olarak Figen öne çıkmaktadır. Türkçedeki anlamı, 'Yıkıcı veya düşürücü ve atıcı' biçiminde karşılık bulmaktadır. Aynı zamanda sözlük anlamına bakıldığı zaman yine, 'yakalayan, kıran veya düşüren' gibi benzer anlamlara sahip olduğu görülmektedir.

Figen ismi kuranda geçiyor mu?

Figen İsmi Kuranda geçiyor mu? Figen ismi Kuran'da geçmemektedir.

Figen Türk ismi mi?

Çok uzun yıllardır Türkiye'de yer alan Figen adı, Farsça kökenli olarak öne çıkıyor. Ayrıca hem isim anlamı hem de sözcük anlamı üzerinden kullanılmaktadır. Ancak Türkiye'de daha çok kız çocukları adına isim olarak değerlendirilen ad şeklinde öne çıkıyor.

Feride ismi ne anlama gelir?

Feride ismi, kız çocuklarına yakışan ve güzel anlamlara sahip olan bir isimdir. Anne ve babaların beğenerek seçtiği Feride ismi, günümüzde oldukça popüler olarak kullanılmaktadır. Feride ismi gururlu ve kibirli olan kimse anlamına gelir. Kendi düşünceleriyle hareket eden ve özgür davranan kişiler için kullanılır.

Funda manası nedir?

Funda isminin bitki biliminde kullanılan anlamı süpürge otu olmaktadır. Ayrıca fundagiller ailesine olan bu bitki, kurak yerlerde yetişen bir çalı türü olmaktadır. Funda isminin diğer anlamlarına baktığımızda ise öncelikle denize dökülen büyük ırmak karşılığını buluruz.

Halide ismi ne anlama gelir?

Halide isminin anlamı; Ebedı, sürekli demektir. ... Öte yandan uzmanlar, isimlerin çocuğun kişiliklerini ve ilerleyen yıllardaki tavır ve tutumlarını etkilediğini belirtiyor ve anne babaları uyarıyor. Bu sebeple isim seçerken anlamlarına oldukça dikkat etmek araştırmak önem arz ediyor.

Mesut ismi ne anlama gelir?

Mesut isminin anlamı: Mutlu, sevinçli, bahtiyar.