Excelde otomatik çarpma nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Excelde otomatik çarpma nasil yapilir?
  2. Excel çıkarma formülü nedir?
  3. Excel çıkarma formülü nasıl yapılır?
  4. Excel iki nokta üst üste ne demek?
  5. Iki nokta yerine virgül kullanılır mı?
  6. Iki nokta yerine virgül konulur mu?
  7. Şehir adlarına gelen ekleri ayırmak için ne kullanılır?
  8. Iki virgül üst üste nasıl yapılır?

Excelde otomatik çarpma nasil yapilir?

Örneğin, A1 ve A2 hücreleri sayı içeriyorsa, bu iki sladırı çarpmak için =ÇARPI(A1, A2) formülünü kullanabilirsiniz. Çarpma ( * ) matematik işlecini kullanarak daaynıişlemi gerçekleştirin; örneğin, =A1 * A2.

Excel çıkarma formülü nedir?

Bir hücrede sayıları çıkarma Basit çıkarma işlemi yapmak için - (eksi işareti) aritmetik işleci kullanın. Örneğin, bir hücreye =10-5 formülünü girersiniz, hücre sonuç olarak 5 görüntüler.

Excel çıkarma formülü nasıl yapılır?

Hücre başvuruları kullanarak sayıları çıkarma

  1. C1 ve D1 hücrelerine bir sayı yazın. Örneğin 5 ve 3.
  2. E1 hücresinde, eşittir işareti (=) yazarak formülü başlatın.
  3. Eşittir işaretinden sonra, C1-D1 yazın.
  4. RETURN tuşuna basın. Örnek sayıları kullanırsanız sonuç 2 olur. Notlar:

Excel iki nokta üst üste ne demek?

: (iki nokta üst üste): Bu işaret ile hücre aralığı vermiş oluruz. Örneğin A1:A10 dediğimiz zaman, A1'den başlayarak A2, A3, …, A10 hücresi dahil olmak üzere bir aralığı ifade etmiş oluruz.

Iki nokta yerine virgül kullanılır mı?

Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru, ünlem, tırnak, ayraç ve kesme işaretleri ait oldukları kelimelere bitişik olarak yazılır ve kesme dışındaki işaretlerden sonra bir harf boşluğu ara verilir.

Iki nokta yerine virgül konulur mu?

İki nokta, kendisinden sonra örnek verilecek veya açıklama yapılacak cümlenin sonuna konulan noktalama işaretidir ve ':' olarak kullanılır. ... Noktalı virgül, bağımsız fakat mantık açısından birbirini bütünleyen cümleleri bağlayan noktalama işaretinin adıdır ve ';' olarak kullanılır.

Şehir adlarına gelen ekleri ayırmak için ne kullanılır?

Türkçede başlıca olarak özel isimlerden sonra gelen ekleri ayırmada kullanılan noktalama işaretine kesme işareti (') denir. Kesme işareti ait olduğu kelimenin sağına bitişik olarak yazılır. Kesme işaretinden sonra gelen ek için bir boşluk bırakılmaz.

Iki virgül üst üste nasıl yapılır?

Klavyenizden nokta tuşunun hemen yanında yer alan ”SHİFT” tuşuna basılı tutun ve 'NOKTA (.)' tuşuna basın. Bu ikili tuş kombinasyonu ile iki nokta üst üste (:) işaretini basitçe oluşturabilirsiniz.