Benim naçizane fikrim ne demek?

İçindekiler:

  1. Benim naçizane fikrim ne demek?
  2. Nacizane ne anlama gelir?
  3. Nacizane mi naçizane mi?
  4. Icra aciz belgesi nedir?
  5. Gücü bir işe yetmez olanın durumu güçsüzlük ne demek?
  6. Âcizlik ne demek?
  7. Bilmukabil mı bilmukabele mi?

Benim naçizane fikrim ne demek?

Kelime zaten anlam itibariyle de haddi olmayarak, çok önemsiz bir şey demektir. Cümle içinde genelde "nacizane tavsiyem", "nacizane fikrim" şeklinde kullanıldığı görülmektedir. Kişiler kendisini övmeden ya da bilmişlik taslamadan konuşmak durumunda hissettiklerinde kullanılan bir sözcüktür.

Nacizane ne anlama gelir?

Naçizane TDK sözlüğünde haddi olmayarak anlamındadır. Bir diğer anlamı ise çok küçük, önemsiz bir şey olarak anlamındadır.

Nacizane mi naçizane mi?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''nacizane" olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz. DOĞRU KULLANIM: Sizden nacizane bir isteğim olacak, eğer beni dinlerseniz... YANLIŞ KULLANIM: Naçizane şekilde ricanı ilet, gereğini yaparız.

Icra aciz belgesi nedir?

Diğer bir ifade ile de Aciz vesikası icra takibi sonunda alacaklıya alacağının ödenmeyen kısmı için icra dairesince verilen belgedir. Aciz vesikasında alacaklının ödenmeyen alacağı, faizi ve takip giderleri yer alır. Aciz vesikasını düzenleme yetkisi icra takibini yapan icra dairesine aittir.

Gücü bir işe yetmez olanın durumu güçsüzlük ne demek?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre aciz kelimesinin anlamı; gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük, beceriksizlik şeklindedir. Diğer bir anlamı ise kişinin ve kuruluşun borcunu vaktinde ödeyememesi durumudur.

Âcizlik ne demek?

ÂCİZLİK. i. Âciz olma durumu, güçsüzlük, beceriksizlik, zavallılık, aciz.

Bilmukabil mı bilmukabele mi?

TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bilmukabele şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Bilmukabele "dir.