Çiftlik Bank hikayesi nedir?

İçindekiler:

  1. Çiftlik Bank hikayesi nedir?
  2. Çiftlik Bank nasıl bir oyundu?
  3. Mehmet Aydın Çiftlik Bank kimdir?
  4. Çiftlik bankın mantığı nedir?
  5. Tosuncuk kaç yıl hapis yedi?
  6. Tosuncuk kaç TL Dolandirdi?
  7. Tosuncuk olayı ne?
  8. Çiftlik Bank ne zaman kaçtı?
  9. Çiftlik Bank ne zaman battı?
  10. Tosuncuk ne kadar ceza alır?
  11. Tosuncuk hangi hapishanede?
  12. Tosuncuk vurgunu kaç para?

Çiftlik Bank hikayesi nedir?

Ortaokul mezunu bir gençken CEO olan Mehmet Aydın, binlerce kişiyi dolandırmaktan tutuklandı. Mehmet Aydın, ortaokul mezunu sıradan bir gençken, kurduğu Çiftlik Bank oyunuyla milyonlarca TL paraya hükmeden, gösterişli çiftlikler açan bir CEO oldu. ...

Çiftlik Bank nasıl bir oyundu?

Çiftlik Bank adlı oyun, Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu. Sosyal medya oyunu olan FarmVille'den esinlenen Çiftlik Bank'ta, oyuncular farklı altın değerlerine sahip çeşitli çiftlik hayvanları satın alabiliyordu. Ömürleri 365 gün olan hayvanlar için yem ve depo masrafı da yapmanız gerekiyordu.

Mehmet Aydın Çiftlik Bank kimdir?

Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. ... İlköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı. Ağustos 2016'da merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurdu. 2017'de evlendiği eşi Sıla Soysal'dan Ocak 2018'de boşandı.

Çiftlik bankın mantığı nedir?

Çiftlik Bank adlı oyun, Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu. Sosyal medya oyunu olan FarmVille'den esinlenen Çiftlik Bank'ta, oyuncular farklı altın değerlerine sahip çeşitli çiftlik hayvanları satın alabiliyordu. Ömürleri 365 gün olan hayvanlar için yem ve depo masrafı da yapmanız gerekiyordu.

Tosuncuk kaç yıl hapis yedi?

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, kişinin mağdur olduğu davada yıldan yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Tosuncuk kaç TL Dolandirdi?

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre kişiden 511 milyon TL toplandı. kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı.

Tosuncuk olayı ne?

DHA'nın haberine göre kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. ... Mehmet Aydın'ın iadesi için işlemlere başlandığı önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Çiftlik Bank ne zaman kaçtı?

Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Temmuz 2019'da yapılan duruşmada 11'i tutuklu 48 sanıklı Çiftlik Bank davasının tüm sanıklar tahliye edildi.

Çiftlik Bank ne zaman battı?

Çiftlik Bank, Ponzi oyunu üzerine kurulu, sisteme sonradan katılanın parasının daha önce katılana aktarıldığı bir dolandırıcılık oluşumudur....Çiftlik Bank.
KuruluşAğustos 2016
FeshedilmeMart 2018
Genel merkeziSerbest liman bölgesi, Lefkoşa , Kuzey Kıbrıs
4 satır daha

Tosuncuk ne kadar ceza alır?

Bazı hukukçulara göre binlerce yıl hapisle yargılanacak tosuncuk'a son infaz düzenlemelerine göre en fazla 32 yıl ceza verilebilecek.

Tosuncuk hangi hapishanede?

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, yüksek güvenlikli Edirne F tipi cezaevinde kalacak. Mehmet Aydın, "Örgüt kurma", "Bilişim sistemleri dolandırıcılığı" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gece bir süre Maltepe Açık Cezaevinde bekletilen Mehmet Aydın, daha sonra Edirne'ye götürüldü.

Tosuncuk vurgunu kaç para?

Soruşturma kapsamında şirket yetkilileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanırken, bu sistem sayesinde birikip suçtan elde edildiği anlaşılan 3 milyon liraya, ayrıca 16 şüpheli ile sistemde işlem yapan 3 firmanın malvarlıklarına da el konuldu.