Kaynakçanın tanımı nedir?

İçindekiler:

  1. Kaynakçanın tanımı nedir?
  2. Bibliyografya türleri nelerdir?
  3. Bibliyografik kaynaklar nelerdir?
  4. Kaynakça ne için faydalıdır?
  5. Bildiri kaynakçada nasıl yazılır?
  6. Editörlü kitap nasıl kaynak gösterilir?
  7. Kaynakça kartı nasıl yazılır?
  8. Kitap bibliyografya ne demek?
  9. Bibliyografya kaça ayrılır?
  10. Bibliyografya türleri nedir?
  11. Bibliyografik materyal nedir?

Kaynakçanın tanımı nedir?

Kaynakça ayrı bir madde olarak alınmış ve şöyle tanım- lanmış: kaynakça Belli bir konu, yer ya da dönemle ilgili yayınların tümünü kapsa- yan ya da en iyilerini seçen yapıt. Bibliyografya, bibliyografi.

Bibliyografya türleri nelerdir?

Bibliyografyanın Türleri
  • Mahiyetleri (Nitelik) Açısından. Basit Bibliyografyalar. İlgili eserlerin sadece belirli kriterlere göre künyelerini verir. ...
  • Zaman Açısından. Tamamlanmış Bibliyografyalar. ...
  • Tertip Edilişleri Açısından. Alfabetik Bibliyografyalar. ...
  • Şümulleri (Kapsam) Açısından Bibliyografyalar. Milli Bibliyografyalar.
BE

Bibliyografik kaynaklar nelerdir?

Bibliyografik kaynak türü olarak dizin: Bildiri kitapları, dergiler, seriler vb yayın türleri içinde yer alan farklı yazarların farklı entelektüel ürünlerine ulaşmayı sağlarlar. Örn: Bir bibliyografya sizi, bir bildiri kitabının varlığından haberdar edebilir ama içinde yer alan bildirilere ulaşmanızı sağlamaz.

Kaynakça ne için faydalıdır?

Kaynakça Nedir? Bilimsel metinler oluşturulurken farklı düşüncelerin yer aldığı kaynaklardan yararlanılır. Bu kaynaklar çalışmanın şekillendirilmesi için faydalıdır. Kullanılan bu kaynakların çalışma sonunda belirtildiği bölüme kaynakça denir.

Bildiri kaynakçada nasıl yazılır?

Tam Metni Yayımlanmış Bildiri Yazar Soyadı, A. (Yayın Yılı). “Bildiri Adı”. Editör (Ed.) Soyadı A. Kitap adı (sayfa numaraları).

Editörlü kitap nasıl kaynak gösterilir?

Editörlü kitabın içindeki yazarı belli bölümler ise yazar ismi belirtilerek “Kitap Bölümü” türünde kaynak gösterilir. Editör sayısı üç veya daha fazla ise dipnotta ilk editörün adı ve soyadına yer verildikten sonra “vd.” kısaltması kullanılır.

Kaynakça kartı nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

Kitap bibliyografya ne demek?

Bibliyografya veya bibliyografi, bir konu hakkındaki yayınların tamamı. Eski Yunancada βιβλιογραφία vasıflandırmak anlamına gelen biblios (kitap) ile grapho (yazma) kelimelerinden türemiştir. ... Belli bir konuda veya muhtelif konulardaki yayınların (kitap, broşür, makale vb.) listesi.

Bibliyografya kaça ayrılır?

Her üç türe girebilecek diğer alt tür bibliyografyalar ise şunlardır: Seçimli bibliyografya, açıklamalı bibliyografya, biyo-bibliyografya, güncel bibliyografya. Bibliyografyalar konu ve kişi / kurum olmak üzere özel bibliyografyalar olarak düzenlenebilirler.

Bibliyografya türleri nedir?

Milletlerarası Bibliyografyalar: Her konuda, her memlekette kaleme alınan yayımları ele alan türdür. Genel Bibliyografyalar: Bütün konulardaki eserleri içine alır. Özel Bibliyografyalar: Tek bir konuda ya da birbirine yakın olan konularda yayınlanan eserleri barındıran türdür.

Bibliyografik materyal nedir?

Kitaplar hakkında geniş bilgisi olan kimseye ise "bibliyograf" adı verilir. ... Kapsam bakımından bibliyografyalar, ya millî ve milletlerarası eserler hakkında bilgi verdikleri gibi tek konuda belli bir yazara ait eserler, belli bir konuya ait eserler, makaleler hakkında bilgi verirler.