Mustafa Kemal Atatürk'ün dayısı kimdir?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal Atatürk'ün dayısı kimdir?
  2. Atatürkün babası nasıl öldü?
  3. Atatürk Babası öldükten sonra hangi okula gitti?
  4. Ali Rıza Efendi kaç yaşında evlendi?
  5. Atatürk'ün annesi ne zaman vefat etti?
  6. Atatürk'ün annesi evlendi mi?
  7. Mustafa Kemal neden dayısının çiftliğine gitti?
  8. Mustafa Kemal çiftlikten kimin yanına gitti?

Mustafa Kemal Atatürk'ün dayısı kimdir?

Hüseyin

Atatürkün babası nasıl öldü?

Kocamın hastalığı büyüdü, artık yaşamazdı.”37 Makbule Hanım'ın ifadelerine göre Ali Rıza Efendi, “işlerinin kötü gitmesinden çok müteessir oldu... Nihayet barsak veremine tutuldu. Üç sene hastalık çektikten sonra vefat etti...”

Atatürk Babası öldükten sonra hangi okula gitti?

Küçük Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde öğrenime başladı, sonra babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti.

Ali Rıza Efendi kaç yaşında evlendi?

Selanik'te Gümrük Muhafaza Teşkilatında memur Ali Rıza ile 1871 yılında henüz 14 yaşında iken evlendi. Ali Rıza, sarışın ve mavi gözlü bir kadınla evlenmeyi düşlerken, kendisinden 20 yaş küçük olan, siyah saçlı ve derin mavi gözlü bu kadına sevdalandığını belirtmiştir.

Atatürk'ün annesi ne zaman vefat etti?

Ancak bu şehrin sert iklimi sağlığını olumsuz etkileyince tedavi amacıyla 18 Aralık 1922'de İzmir'e gitti. Son günlerini Latife Hanım Köşkü'nde geçiren Zübeyde Hanım, 14 Ocak 1923'te 66 yaşında hayatını kaybetti. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 1940 yılında yaptırılan anıt mezarda yatmaktadır.

Atatürk'ün annesi evlendi mi?

Ali Rıza Efendie. 1871–1888

Mustafa Kemal neden dayısının çiftliğine gitti?

Cevap. atatürk'ün babası ali rıza efendi öldüğü için zübeyde hanım çocuklarına ve kendine bakamıyordu bu nedenle dayısının çiftliğine gitmiştir.

Mustafa Kemal çiftlikten kimin yanına gitti?

Küçük Mustafa, bu okulda okurken babası öldü. Ali Rıza Efendi'nin ölümü üzerine, Zübeyde Hanım üç çocuğu ile bir süre Selanik yakınlarındaki Lankaza'da bulunan Rapla Çiftliği'nde subaşılık yapan kardeşi Hüseyin Efendi'nin yanına yerleşti.