Tam kapanmada şehirler arası otobüsler çalışıyor mu?

İçindekiler:

  1. Tam kapanmada şehirler arası otobüsler çalışıyor mu?
  2. Tam kapanmada seyahat edebilir mi?
  3. Seyahat edenler yasaktan muaf mı?
  4. Seyahat izni almak zorunlu mu?
  5. Tam kapanmada nasil seyahat ederim?
  6. Sehir ici seyahat serbest mi?

Tam kapanmada şehirler arası otobüsler çalışıyor mu?

Tam kapanmada otobüs, minibüs, metrobüs, metro çalışıyor. Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri de yasaktan muaf tutuluyor.

Tam kapanmada seyahat edebilir mi?

Seyahat izni almak isteyenler ALO 199 ya da e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Kabine toplantısı sonrası alınan tam kapanma ile birlikte seyahat yasağı kararı çıktı. Tam kapanmada zorunlu hali bulunmayan kişilerin sokağa çıkma yasağı uygulanan sürede şehirlerarası seyahatine müsaade edilmeyecek.

Seyahat edenler yasaktan muaf mı?

Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. OTEL REZERVASYONU OLANLAR MUAF TUTULACAK! ... Seyahat edecek vatandaşlar denetimlerde rezervasyon ve ödeme belgelerini ibraz edecek.

Seyahat izni almak zorunlu mu?

Kapanma dönemlerinde seyahat edeceklerin alması gereken seyahat izin belgesi, 17 Mayıs'ta sona eren tam kapanmanın ardından zorunluluk olmaktan çıktı. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre vatandaşlar seyahat izin belgesi ibraz etmeden seyahatlerini yapabilecekler.

Tam kapanmada nasil seyahat ederim?

Tam kapanma ya da sokağa çıkma yasağı olan günlerde taksiler çalışıyor. Taksi duraklarından mümkünse önceden randevu alın, biletiniz ve Seyahat İzin Belgesi'ni göstermeniz halinde taksiye yolculuk yapabilirsiniz.

Sehir ici seyahat serbest mi?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer alan bilgilere göre: -Kademeli normalleşme döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak. ... - Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde özel araçla seyahate ancak zorunlu hallerde izin verilmesi.