CİMER ne zaman cevap verir?

İçindekiler:

  1. CİMER ne zaman cevap verir?
  2. CİMER ne yardimi yapıyor?
  3. CİMER işe yarar mı?
  4. CİMER şikayetlerini kim okuyor?
  5. Cimere şikayet nasıl edilir?
  6. Bimer'e nasıl şikayet edilir?
  7. Cimere ne yazılır?
  8. CİMER e yapılan şikayetler gizli kalıyor mu?
  9. CİMER e yapılan şikayet geri alınır mı?
  10. 150 telefon numarası nedir?
  11. Cimere edilen şikayet öğrenilir mi?
  12. Valiliğe şikayet nasıl yapılır?
  13. CİMER başvuru sonucu nereden öğrenilir?
  14. Cimere yazı nasıl yazılır?
  15. Cimere nasil şikayet yazilir?
  16. CİMER e yapılan şikayetler kaç günde sonuçlanır?
  17. CİMER şikayeti nasıl geri çekilir?

CİMER ne zaman cevap verir?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER ne yardimi yapıyor?

CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor.

CİMER işe yarar mı?

CİMER pek çok farklı amaç altında kullanılan bir web sitesidir. Devlet tarafından hazırlanmış kurumsal bir web sitesi olması ile beraber, doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir web adresi olarak öne çıkar. Bu bağlamda insanların şikayetlerini, ihbar ve taleplerinin değerlendirilmesi için destek sağlar.

CİMER şikayetlerini kim okuyor?

CİMER, dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkının kullanımı için oluşturulan elektronik bir kamu hizmeti aracıdır. Bilgi iletişim teknolojileri imkânlarından yararlanılarak oluşturulan CİMER'e yapılan tüm başvurular İletişim Başkanlığı tarafından takip edilebilmektedir.

Cimere şikayet nasıl edilir?

Elektronik ortamda cimer.gov.tr ya da e-Devlet aracılığıyla başvuru yapılabilirken ALO 150 telefon hattını kullanarak ya da şahsen müracaat ederek de CİMER şikayet başvurusu yapmak mümkündür.

Bimer'e nasıl şikayet edilir?

Bimer'e şikayet yazmak isteyenlere sunulan bazı servisler bulunuyor. E-devlet üzerinden veya 150 hatlı numara aranarak şikayetler direkt olarak yapılabilir.

Cimere ne yazılır?

CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

CİMER e yapılan şikayetler gizli kalıyor mu?

CİMER'e yapılan hiçbir başvuru (kimlik ve iletişim bilgileri açık ya da gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi ya da makamlarla paylaşılmaz.

CİMER e yapılan şikayet geri alınır mı?

CİMER bünyesinde yaptığınız başvuruyu iptal etmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.

150 telefon numarası nedir?

TELEFON İLE MÜRACAAT Sabit telefonlardan ve cep telefonlarından Alo 150'ye ulaşmak için 150 çevrilir. “Alo 150” hangi ilimizden aranırsa, o ilin valiliğindeki görevli halkla ilişkiler personeli telefonu açmaktadır. Telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgileri ve müracaatının konusu elektronik ortama kaydedilir.

Cimere edilen şikayet öğrenilir mi?

CİMER'e ihbar başvurusu yapılırken başvuru sahibi tarafından kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilmektedir. ... Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir.

Valiliğe şikayet nasıl yapılır?

ALO 150 hattı, BİMER'in internet uygulamasını kullanmak istemeyen vatandaşlarımız için açılmış olan bir şikâyet hattıdır. Bu şikâyet hattını aradığınızda ikâmet ettiğiniz ilin valiliğindeki görevli kişi sizinle ilgilenir. Şikâyetinizi alan kişi, ilgili bakanlığa ya da kuruma şikâyetinizi iletir.

CİMER başvuru sonucu nereden öğrenilir?

CİMER'e yapmış olduğunuz başvurular sistem tarafından otomatik olarak üretilen başvuru numarası ile takip edilebilmektedir. Aynı zamanda bu linkten daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde https://www.cimer.gov.tr/ CİMER şikâyet başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.

Cimere yazı nasıl yazılır?

CİMER DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR? CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Cimere nasil şikayet yazilir?

CİMER'e Şikayet Nasıl Yazılır?
  1. Tarayıcınız üzerinden e-Devlet resmi web sitesine giriniz.
  2. T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapın. ...
  3. Açılan sayfada yukarıda bulunan arama kısmına basarak 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi' yazıp arama tuşuna basın.
Daha fazla öğe...

CİMER e yapılan şikayetler kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır.

CİMER şikayeti nasıl geri çekilir?

CİMER bünyesinde yaptığınız başvuruyu iptal etmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.