Keke sıvı yağ yerine ne konur?

İçindekiler:

  1. Keke sıvı yağ yerine ne konur?
  2. Keke tereyağı konur mu?
  3. Kek yaparken yumurta neden oda sıcaklığında olmalı?
  4. Fırından çıkan kek nasıl soğutulur?
  5. Kek kaç dakikada soğur?
  6. 160 derece fırında kek kaç dakikada pişer?
  7. Fırından çıkan kekin üstü örtülür mü?
  8. Kolay ıslak kek sosu nasıl yapılır?

Keke sıvı yağ yerine ne konur?

Kek yapımında sıvı yağ veya margarin de kullanılabilir. Margarin kullanılacaksa yumuşak olmalıdır. Margarin yumuşak değilse tava içinde tam eritmeden kullanılabilir. Kekin şekeri önemlidir.

Keke tereyağı konur mu?

Öncelikte kalıplarınızı her zaman oda sıcaklığında yumuşak bir tereyağ ile fırça veya parmaklarınızı kullarak yağlamalısınız. Sıvıyağ, eritilmiş tereyağ veya soğuk tereyağ aynı sonucu vermiyor maalesef. Belirtilen tariflerde kalıplarınızı unlamanız da önemli.

Kek yaparken yumurta neden oda sıcaklığında olmalı?

Ancak burada önemli bir nokta var: Eğer yumurtanızı en başta çırpıp köpük haline getirmenizi gerektiren bir kek yapıyorsanız, o zaman oda sıcaklığında yumurta kullanmanız gerek. Çünkü soğuk yumurtalar ne kadar çırparsanız çırpın yeterince köpürmüyor, bu da kek hamurunuzun gerektiği kadar kabarmasına engel oluyor.

Fırından çıkan kek nasıl soğutulur?

Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.

Kek kaç dakikada soğur?

Önceden pişirme ayarlarına gelene kadar yaklaşık 180 derecede ısıtılan fırına kek karışımı verilir. Ortalama 35 dakika ya da 40 dakika gibi bir sürede kek pişmeye başlar. Kek fırında iken fırın kapağının açılmamasın özen gösterilmelidir.

160 derece fırında kek kaç dakikada pişer?

Birde iyice soğutmadan kesmeye kalkmayınız. kendi kendine dinlenmeye bırakmalısınız. Elektrikli fırın ayarı, turbo pişirme, 160 derece (önceden ısıtılmış) Alt-üst fırınlarda pişirme süresi, 170 derece (önceden ısıtılmış) ve pişirme süreleri, yaklaşık 35-45 dakika pişirilme süreleri vardır.

Fırından çıkan kekin üstü örtülür mü?

Kek pişirirken fırına girişinden itibaren 20-25 dakika kadar fırın kapağı açılmamalı. Bu kekin ısısında değişikliğe neden olacağı için çökmeye neden olabilir. Kekiniz pişerken fırının içinde yerini değiştirmemeye ve oynatmamaya dikkat etmeliniz.

Kolay ıslak kek sosu nasıl yapılır?

Süt ve şekeri sos tenceresinde ısıtarak başlayın. Ardından içerisine sıvı yağ ve kakao ilave ederek kıvamı hafif toparlayıncaya kadar karıştırın. Klasik orta boy borcam için 1 su bardağı süte, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ da bu sosu tamamlayacaktır.