Gözden düşmek ne demek kısaca?

İçindekiler:

  1. Gözden düşmek ne demek kısaca?
  2. Yabana atmak ne anlama gelir?
  3. Yabana atılmayacak ne demek?
  4. Yaka silkmek ne anlama gelir?
  5. Yükünü tutmak ne demek?
  6. Laf yetiştirmek ne demek?
  7. Laf işitmek ne demek?
  8. Lafı gevelemek ne demek?
  9. Lafı ağzında geveleyip duruyordu deyiminin anlamı nedir?
  10. Kendini ele vermek ne demek?
  11. Ele veriyor ne demek?
  12. Günahını vermemek ne demek?
  13. Günahını vermez nasıl yazılır?
  14. Başına devlet kuşu konmak ne demek?
  15. Başına kalmak ne demek?
  16. Ununu elemiş eleğini duvara asmış ne demek?

Gözden düşmek ne demek kısaca?

Bir kişi veya şey değerini yitirmek, daha önce duyulan sevgi ve ilgiyi kaybetmek, rağbet görmemek. "Eskisi gibi top oynayamayan Ali, bir senede gözden düştü." "Sık sık ödevlerini yapmayınca, öğretmeninin gözünden düştü." "Büyüklerine karşı çok saygısız, gözden düştü artık."

Yabana atmak ne anlama gelir?

DeyimDüzenle [1] Dikkate almamak, önemsiz görmek,ilgi duymamak.

Yabana atılmayacak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Önem vermemek, önemsiz görüp dikkate almamak, üzerinde durmamak. "Babanın sözlerini sakın yabana atayım deme." "Yapılan yatırımları yabana atmak olmaz."

Yaka silkmek ne anlama gelir?

Yaka silkmek deyiminin anlamı:Bıkıp usanmak; bir iş, durum, yer ya da kimsenin olumsuz yanlarından tedirginlik duyduğunu belirtmek.

Yükünü tutmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Çok zenginleşmek, para ve mal kazanmış olmak. "Kısa zamanda yükünü tuttu bizim komşu."

Laf yetiştirmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Birinin söylediklerine olur olmaz karşılıklar vermeye çalışmak, çene yarıştırmaya kalkmak. "Laf yetiştireceğine önündeki işle ilgilen."

Laf işitmek ne demek?

Laf İşitmek deyiminin anlamı:Birisi tarafından paylanmak, azarlanmak, ➡Laf İşitmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Çabuk ol, senin yüzünden laf işiteceğiz öğretmenden.

Lafı gevelemek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Net ve açık konuşamamak, söyleyeceği şeyi bir türlü söyleyememek. "Lafı ağzında geveleme, ne söyle istediğini."

Lafı ağzında geveleyip duruyordu deyiminin anlamı nedir?

Lafı Ağzında Gevelemek deyiminin anlamı:Söylemek istediğini açık olarak bir türlü söyleyememek, şundan bundan bahsetmek. ➡Lafı Ağzında Gevelemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Beni görünce şaşırdı, lafı ağzında gevelemeye başladı.

Kendini ele vermek ne demek?

Kendini ele vermek deyiminin anlamı ve açıklaması Yaptığı bir davranış veya söylediği bir sözle kendi suçunu ortaya çıkarmak.

Ele veriyor ne demek?

Ele Vermek deyiminin anlamı: Bulunduğu yeri haber vererek suçluyu yakalatmak, suçu ya da suçluyu ortaya çıkarmak, ifşa etmek anlamlarında kullanılmaktadır. Daha çok suçun ortaya çıkmasında ve hakkın yerini bulmasında kullanılır.

Günahını vermemek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Kendisine zararlı olan bir şeyi bile vermemek, çok cimri olmak. "Ondan bir şey istenmez, o adama günahını bile vermez." "Senin gibi yalancıya günahımı bile vermem."

Günahını vermez nasıl yazılır?

günahını vermez, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, z harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ü', 'n', 'a', 'h', 'ı', 'n', 'ı', ' ', 'v', 'e', 'r', 'm', 'e', 'z', şeklindedir. günahını vermez kelimesinin tersten yazılışı zemrev ınıhanüg diziliminde gösterilir.

Başına devlet kuşu konmak ne demek?

Başına devlet kuşu konmak deyiminin anlamı ummadığı, beklemediği bir nimete ya da varlığa kavuşmak anlamına gelmektedir.

Başına kalmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: İstemediği halde bir işi yapmak veya bir kimseye bakmak zorunluluğu ile karşılaşmak.

Ununu elemiş eleğini duvara asmış ne demek?

DeyimDüzenle [4] Kendine düşen görevi hakkıyla yerine getirmiş kimse.