Muzun yetiştirme koşulları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Muzun yetiştirme koşulları nelerdir?
  2. Muz nasıl bir ortamda yetişir?
  3. Muz ağacı güneş sever mi?
  4. Domates Yetiştirme koşulları nelerdir?
  5. Muz ağacı ortalama kaç kilo meyve verir?
  6. Muz ağacı evde nasıl bakılır?
  7. Muz ağacı kaç para?
  8. Domates yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?
  9. Muz ilk olarak nerede bulundu?
  10. Muz ağacı kaç derecede donar?
  11. Muz ülkemizde her yerde yetişir mi?

Muzun yetiştirme koşulları nelerdir?

Muz yüksek sıcaklık ve neme ihtiyaç duyan bir bitki olması sebebiyle sıcaklığın -2 veya -3'ün altında olması durumunda yetişmez. Toprak yapısının ise humus bakımından zengin, kumlu ve killi olması gerekir. Ayrıca toprağın geçirgen toprak olması muz yetiştirilmesi için önem taşımaktadır.

Muz nasıl bir ortamda yetişir?

Sıcak ve nemli iklimlerde yetişen muz Güney Yarım Küre'de bulunan tüm ülkelerde yetiştirilir. Hindistan, Ekvator, Meksika, Mısır gibi ülkeler başta gelir. Avrupa'da ise muz yetiştiriciliğine uygun sera koşulları yapılarak bu meyvenin üretimi yapılır.

Muz ağacı güneş sever mi?

Muz ağacı yetişme alanı olarak, sıcaklık, nem ve güneş isterler. Yaprakları hassas bitkiler olmasından dolayı, hava akımının olmadığı yerlerde yetiştirilmesi uygundur. Muz ağacının sağlıklı yetişmesi için toprak bakımından zengin olan yerler tercih edilmesi gerekir.

Domates Yetiştirme koşulları nelerdir?

Domates ılıman iklim kuşağını seven bir sebzedir. İdeal domates yetiştiriciliği için ortamın 18 ile 27 derece sıcaklıkta olması gerekir. Domates hava sıcaklığının 10 derecenin altında olduğu veya aşırı yağış alan bölgelerde zarar gören bir sebzedir. Aşırı su alan domates çiçekleri çürümeye başlar.

Muz ağacı ortalama kaç kilo meyve verir?

Açık alanda bir ağaçtan 20 kilo muz hasatı yapan üretici, seradaki ağaçtan ise 50 kilograma kadar muz almaya başladı.

Muz ağacı evde nasıl bakılır?

Toprağın 3 cm altına ekilen muz tohumları, her akşam sulanmalı ve toprağın nemli kalması sağlanmalıdır. Çok sıcak günlerde sulamayı 2'ye çıkarabilir, kış günlerinde ise kimi zaman sulama yapmayabilirsiniz. Güneş, muzun en ihtiyaç duyduğu etkendir. Saksınız olabildiğince güneş almalıdır.

Muz ağacı kaç para?

MUSA CAVENDİSHİİ
AdetKargo Birim FiyatıToplam
1 adet(Kargo Bizden)324,00 TL
5 adet(Kargo Bizden)1.485,00 TL
10 adet(Kargo Bizden)2.700,00 TL
25 adet(Kargo Bizden)6.075,00 TL
1 satır daha

Domates yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Saksıda yetişen domatesleri güneş alan bir yere koyun. ayrıca her gün bir kez derinlemesine sulamayı da unutmayın. Toprağın verimli olması gerekir. Bu yüzden toprağına mutlaka organik gübre ekleyin. Organik gübre toprak verimini arttıracak fidelerin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Muz ilk olarak nerede bulundu?

Muzla ilgili ilk eser M.Ö. 600-500 yıllarında Hindistan'da bulunmuştur. Bugün dünyada oldukça geniş alanlarda üretimi yapılan muz bitkisinin Türkiye'ye getirilişi ise 1750'li yıllara dayanmaktadır. Mısır ile ilgisi olan zengin bir aile tarafından süs bitkisi olarak Alanya'ya getirilmiştir.

Muz ağacı kaç derecede donar?

Sıcaklık +2-3 dereceye düşünce kritik sıcaklık başlar. 0 derecede muz zarar görmeye başlar. -1 derecede toprak üstü organları donar. Donmuş meyveler siyah bir renk alarak olgunlaşmaz.

Muz ülkemizde her yerde yetişir mi?

Ülkemizde muz meyvesi hemen her yerde ve de her bölgede yetişmemektedir. Bunun sebebi de ülkemizin tropikal bölgelerde bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Genelde ülkemizde muz meyvesi bölgesel olarak Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir.