Poyraz ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Poyraz ismi ne anlama gelir?
  2. Poyraz ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?
  3. Poyraz ne demek TDK?
  4. Where is Poyraz ne demek Türkçe?
  5. Gayri meskun ne demek?
  6. Lodos ne demek TDK?
  7. Yel gibi esmek ne anlama gelmektedir?
  8. Yel kelimesinin eş anlamı nedir?

Poyraz ismi ne anlama gelir?

Yüce ve ulu anlamlarına da gelebilmektedir. Kuzeydoğu yönünden esen soğuk veya serin olan çoğu zaman fırtına şeklinde esen rüzgar anlamına gelir. Poyraz ismi çoğunlukla erkek adı olarak kullanılır. ... Güzel anlamı olan ve fonetik olarak da güzel olan Poyraz ismi dikkat çekici, güzel ve sevilen bir isimdir.

Poyraz ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

Poyraz İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? ... Yani Kur'an-ı Kerim'in hiçbir ayetinde poyraz ismine rastlanılmamaktadır. Fakat bu ismin erkek çocuklarına verilmesi kesinlikle caizdir.

Poyraz ne demek TDK?

Poyraz kelimesi Türkçe'de "kuzey rüzgârı" anlamına gelir. ... Poyraz kelimesi tarihte bilinen ilk kez foryaz TDK, Tarama Sözlüğü (1300-1500)boreas [ Filippo Argenti, Regola del Parlare Turco (1533) ] eserinde yer almıştır.

Where is Poyraz ne demek Türkçe?

Poyraz kelimesi Türkçe'de "kuzey rüzgârı" anlamına gelir.

Gayri meskun ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre "gayrimeskun" kelimesinin anlamı "boş, ıssız, şenliksiz olan" şeklinde belirlenmiştir.

Lodos ne demek TDK?

lodos Rum. a. (l ince okunur) 1. Güneyden veya güneybatıdan esen ve bazen de yağış getiren yerel rüzgâr, kaba yel, boz yel: “Dinmiş lodosların uğultusu içinde / İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı” -O. V.

Yel gibi esmek ne anlama gelmektedir?

Yel esmesi nedir? Havanın yer değiştirmesi ile beraber oluşan esintiye yel denmektedir. Farklı şiddetlerde ortaya çıkabilen yel için aynı zamanda TDK eş anlamlı olarak, 'rüzgar' sözcüğünü sunmaktadır.

Yel kelimesinin eş anlamı nedir?

YEL KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Yel kelimesine alternatif olarak rüzgar sözcüğü kullanılmaktadır. Bu sözcükleri birbirinin yerine kullanabilirsiniz.