Istanbul telefon kodu nedir?

İçindekiler:

  1. Istanbul telefon kodu nedir?
  2. Şehir numaraları neye göre verilir?
  3. 44 alan kodu hangi ülke?
  4. Türkiye kodu ne?
  5. Türk Telekom alan kodu ne?
  6. AI hangi ülke?
  7. 0539 nerenin numarası?
  8. 81 hangi ülkenin alan kodu?
  9. 850 ile başlayan numaralar nedir?
  10. 0850 nerenin numarası Ücretlimi?

Istanbul telefon kodu nedir?

Ayrıca sabit hatlı bir yeri aramak isterseniz başına alan kodu eklemeniz gerekmektedir. İstanbul için kullanacağınız alan kodu ise 2'dır. Anadolu yakası için 216 alan kodunu ve Avrupa yakası için 212 kodunu çevirmeniz gerekmektedir.

Şehir numaraları neye göre verilir?

Kısa cevap Kadranlı telefonlarda en hızlı çevrilebilen numaralara göre. Bunun sebebi, şehir kodları sisteminin tuşlu telefonların icadından çok önce kurulmuş olmasıdır. ... Bütün sistem, kadranlı telefonlar esas alınarak geliştirilmişti.

44 alan kodu hangi ülke?

+44 İngilitere ülkesinin alan kodudur. İngiltere, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'nın en büyük ve en kalabalık yüz ölçümüne sahip ülkesidir. Batıda Galler ve İrlanda Denizi ve kuzeyde İskoçya ile sınırı vardır. İngiliz Kanalı, Dover Boğazı ve Kuzey Denizi ülkeyi Avrupa kıtasından ayırır.

Türkiye kodu ne?

+90 Türkiye/Ülke kodları Telefon kodlarından birisi de +90 kodudur. Bu kod ülkemize, yani Türkiye'ye aittir. Böylelikle Gelen aramaların başında +90 kodu bulunuyor ise bu Türkiye'den gelen bir arama olduğu ülke kodlarından anlaşılır.

Türk Telekom alan kodu ne?

İl AdıAlan Kodu
K.KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ392
ÇAĞRI - 1512
MOBİL - 1522
MOBİL (SESLİ MESAJ)527
49 satır daha

AI hangi ülke?

Alan Adı UzantısıÜlke ya da Durum
.aiAnguilla
.alArnavutluk
.amErmenistan
.anHollanda Antilleri
230 satır daha

0539 nerenin numarası?

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 2010 yılında satışa sunduğu 0533 82x xxxx serisinden yaklaşık 8 sene sonra yeni bir alan kodu olan 0539 ile arzu edenlere numara seçimi yapma olanağı sağlıyor. Numara havuzunu genişleten Kuzey Kıbrıs Turkcell dileyenlere kendi özel numaralarını seçebilme fırsatı da tanımış oluyor.

81 hangi ülkenin alan kodu?

81 numaralı telefon kodu ise Asya kıtasında yer alan Japonya ülkesine aittir. Japonya bağımsız bir devlettir ve başkenti Tokyo'dur.

850 ile başlayan numaralar nedir?

0850 numaralar, son dönemlerde bankaların, hava yolu ve otobüs firmalarının, e-ticaret sitelerinin ve farklı sektörlerde bir çok kurumsal firmanın çağrı merkezi numarası ya da iletişim numarası olarak karşımıza çıkmaktadır.

0850 nerenin numarası Ücretlimi?

0850'li numaralar yönüne yapılan aramalar tüm operatörler tarafından şehir içi gibi ücretlendirilir. Üstelik Ev Avantaj, İş Avantaj, Kamuya Özel ve İşyerim Esnafa Özel Tarifelerinde bulunan Türk Telekom aboneleri, paket dakikalarını kullanarak 0850'li numaraları ayrıca bir ücret ödemeden arayabilirler.