Antalya Gizlikent Şelalesi Nerede?

İçindekiler:

  1. Antalya Gizlikent Şelalesi Nerede?
  2. Gizlikent şelalesi nasıl gidilir?
  3. Saklıkent Kanyonu Gizlikent Şelalesi arası kaç km?
  4. Fethiye Merkez ile Saklıkent arası kaç km?
  5. Saklıkent ücretli mi?
  6. Aladere şelaleleri nerede?
  7. Fethiye'den Yakaparka nasıl gidilir?
  8. Fethiye Hisarönü ile Saklıkent arası kaç km?
  9. Saklıkent Kanyon ücretli mi?
  10. Kabak Vadisi Aladere Şelalesi Nerede?
  11. Kabak Koyu Nasıl Gidilir?
  12. Yakaparkta ne yapılır?
  13. Saklıkent çamuru ne işe yarar?
  14. Fethiye Saklıkent e nasıl gidilir?
  15. Saklıkente giderken ne giyilir?
  16. Saklıkent Kanyonu tehlikeli mi?
  17. Fethiye Saklıkent ücretli mi?

Antalya Gizlikent Şelalesi Nerede?

Gizlikent Şelalesi, Muğla il sınırları içerisinde Seydikemer ilçesinde bulunuyor. Seydikemer İlçesi'nde ise Kayadibi Mahallesi'nde yer alıyor.

Gizlikent şelalesi nasıl gidilir?

Her ne kadar Fethiye ilçesinde olduğu düşünülse de Gizlikent Şelalesi Muğla'nın Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunuyor. Kayadibi mahallesinde yer alan şelaleye Saklıkent yolu üzerinden gidiliyor. Saklıkent'e varmadan sağ tarafta göreceğiniz şelale tarafından dönüp 1 km yol gidiyorsunuz.

Saklıkent Kanyonu Gizlikent Şelalesi arası kaç km?

Saklıkent Gizlikent Şelalesi arası 1 – 2 km olup araç ile 5 dk gibi kısa bir mesafededir.

Fethiye Merkez ile Saklıkent arası kaç km?

Fethiye Saklıkent Arası Kaç Km? Fethiye Kanyon arası uzaklık D400 karayolu üzeriden 47 Km ve yaklaşık 50 dakika mesafededir.

Saklıkent ücretli mi?

Saklıkent Kanyonu Saklıkent Milli Parkı içinde yer alır. Koruma altındadır. Saklıkent Kanyonuna giriş için yetişkinler 9 TL giriş ücreti öderken öğrenciler 4,5 TL öder.

Aladere şelaleleri nerede?

Aladere Şelaleleri Muğla ilinin Fethiye ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Fethiye merkez Aladere Şelaleleri arası yaklaşık 30 kilometre mesafededir. Şelale Fethiye'nin güneyinde bulunan Faralya köyü içerisinde bulunur.

Fethiye'den Yakaparka nasıl gidilir?

Fethiye'den Saklıkent istikametinde ilerlerken 32. km'de sola, Yaka köyüne doğru dönülür. Yol boyunca yön gösteren büyük tabelalar bulunuyor.Virajlı bir yolda 7 km daha ilerleyerek Yakapark'a ulaşılıyor. Yakapark'a ulaşmadan 2 km öncesinde tarihi Tlos Antik Kenti'nin yanından geçiyoruz.

Fethiye Hisarönü ile Saklıkent arası kaç km?

Fethiye bölgesi yani, çalış, hisarönü, ovacık,ölüdeniz istkametinden saklıkente yaklaşık 53 km mesadedir. Bulundugunuz bölgeden önce Fethiye merkeze ve daha sonra da Seydikemer,Antalya karayolu üzerinden Saklıkent'e ulaşbilirsiniz.

Saklıkent Kanyon ücretli mi?

Saklıkent Kanyonu Saklıkent Milli Parkı içinde yer alır. Koruma altındadır. Saklıkent Kanyonuna giriş için yetişkinler 9 TL giriş ücreti öderken öğrenciler 4,5 TL öder.

Kabak Vadisi Aladere Şelalesi Nerede?

Aladere Şelaleleri Muğla ilinin Fethiye ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Fethiye merkez Aladere Şelaleleri arası yaklaşık 30 kilometre mesafededir. Şelale Fethiye'nin güneyinde bulunan Faralya köyü içerisinde bulunur. Aladere Şelalelerine gitmek için önce Kabak'a gitmeniz gerekmektedir.

Kabak Koyu Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin neresinden geliyorsanız gelin Kabak Koyu için en rahat ulaşım Fethiye'den geçer. Eğer otobüsle gelirseniz Fethiye otogarda inip direk Faralya kabak dolmuşlarına binebilirsiniz. Şayet kendi aracınızla veya otostopla geçmek isterseniz ilk durağınız Ölüdeniz olmalı.

Yakaparkta ne yapılır?

Yakapark denilen yer aslında bir restoran. Alkollü ve alkolsüz içecekler ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu noktada ayrıca alabalık yetiştiriciliği de yapılıyor. Balıklar müşterinin isteği ile seçilip istediğiniz türde pişirme yöntemi ile hazırlanıyor.

Saklıkent çamuru ne işe yarar?

Çamur hafif ağrı ve acıları iyileştirir, kan dolaşımını hızlandırır, kasları rahatlatır, organizmayı güçlendirir, stres atmayı sağlar, cildi derinlemesine temizler, arındırır, bakım yapar, yumuşatır.

Fethiye Saklıkent e nasıl gidilir?

Fethiye Otogarı'ndan kalkan Fethiye-Saklıkent dolmuşları ile 1 saat gibi bir sürede kanyona ulaşılıyor. Saklıkent Kanyonu'na en yakın havalimanı Muğla Dalaman. Havalimanı ile kanyon arasındaki uzaklık 89 km. Özel araçla bu mesafe 1.5 saatte kat ediliyor.

Saklıkente giderken ne giyilir?

Saklıkent Kanyonu'na giderken yanınıza mutlaka lastik ayakkabı ya da deniz ayakkabısı, su geçirmez çanta ve su geçirmez elbiseler almanızı öneririz.

Saklıkent Kanyonu tehlikeli mi?

Burası güzelliğinin yanı sıra çok tehlikeli bir yer. Yerli ve yabancı turistlerin çok ilgi duyduğu kanyonda, en ufak bir sağlık kurumu yok.

Fethiye Saklıkent ücretli mi?

Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti (2020) Saklıkent Kanyonuna giriş için yetişkinler 9 TL giriş ücreti öderken öğrenciler 4,5 TL öder.