Elektrik abonelik iptali ücreti ne zaman yatar?

İçindekiler:

  1. Elektrik abonelik iptali ücreti ne zaman yatar?
  2. Elektrik Online kapatılır mı?
  3. E-devlet elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?
  4. Elektrik güvence bedeli iadesi kaç gün?
  5. Ölen kişinin elektrik aboneliği nasıl kapatılır?
  6. Elektrik aboneliği e devletten nasıl yapılır?
  7. Enerjisa elektrik güvence bedeli ne kadar?

Elektrik abonelik iptali ücreti ne zaman yatar?

Yönetmeliğe göre, sözleşme iptalinden en geç 5 iş günü sonra para iadesi yapılmalıdır. Yani kapatma tarihinden sonra hafta sonları ile birlikte en geç 7 gün içinde güvence bedeli tarafınıza iade edilmelidir. Güvence bedelini hizmet aldığınız şirketin veznelerinden aide alabilirsiniz.

Elektrik Online kapatılır mı?

E-Devlet üzerinden simkart, elektrik, uydu televizyon, su, doğalgaz, internet gibi birçok aboneliğin iptal işlemi artık sağlanıyor. Şubelere gitmeden vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden abonelik iptalini yapabilecek.

E-devlet elektrik aboneliği iptali nasıl yapılır?

e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin. 4-) Abonelik iptali yapacağınız şirketin adına ulaştıktan sonra iptal ya da fesih olan başlığı seçiniz. Söz konusu şirket için 'abonelik sorgula' bağlantısına tıklayın.

Elektrik güvence bedeli iadesi kaç gün?

Sona eren Perakende Satış Sözleşmeniz veya imzalamış olduğunuz ikili anlaşmanız (Serbest Tüketici Sözleşmeniz) kapsamındaki borçlarınızı ödedikten sonra varsa güncellenmiş Güvence Bedeli iadenizi sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde hizmet noktalarınızdan ya da posta, eft, havale gibi talep ...

Ölen kişinin elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Vefat Eden Kişinin Aboneliğini Kimler İptal Edebilir? Vefat eden kişinin elektrik aboneliğini veraset ilanında bulunan mirasçılar kapatabilir. İptali ile birlikte güvence bedelinin iadesi tüm mirasçılar veya temsil eden bir kişi tarafından yapılabilir.

Elektrik aboneliği e devletten nasıl yapılır?

E-DEVLET ELEKTRİK ABONELİĞİ NASIL YAPILIR? E-devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketi ismini yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardından " Yeni Başvuru" kutucuğuna tıklamanız gerekiyor.

Enerjisa elektrik güvence bedeli ne kadar?

Eylül 2021 Elektrik Abonelik Ücreti Ne Kadar?
Abone Grubu (Sözleşme Gücü)Açma/Kesme ücretiGüvence Bedeli
Mesken (1kW)20 TL37,6 TL
Mesken (5kW)100 TL188 TL
Ticarethane (1kW)20 TL106,9 TL
Ticartehane (5kW)100 TL534,5 TL