Antep fıstığı fidanı hangi iklimde yetişir?

İçindekiler:

  1. Antep fıstığı fidanı hangi iklimde yetişir?
  2. Aşılı fıstık fidanı kaç yılda meyve verir?
  3. Antep fıstık ekimi nasıl yapılır?
  4. Antep fıstığı kaç rakımda yetişir?
  5. 1 dönüme kaç fıstık ağacı dikilir?
  6. Antep fıstığı kaç senede ürün verir?
  7. 15 yaşında fıstık ağacı kaç kilo verir?
  8. Antep fıstığı fidesi ne zaman dikilir?
  9. Çam fıstığı kaç rakımda yetişir?
  10. 15 dönüm araziye kaç fıstık ağacı dikilir?
  11. Bir fıstık ağacı kaç yılda yetişir?
  12. Siirt fıstığı kaç yaşında meyve verir?

Antep fıstığı fidanı hangi iklimde yetişir?

Antep fıstığı meyvesi, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk geçen iklimlerde yetişir. Antep fıstığı hangi iklimde yetişir? Sıcak havaları sevdiğinden yaz mevsimindeki sıcaklıkların uzun süre devam ettiği bölgelerde kolaylıkla yetişme imkanı bulur.

Aşılı fıstık fidanı kaç yılda meyve verir?

İlk ekildiği zamandan itibaren, ortam koşullarına ve tohumun yapısına bağlı olarak yedi ile ön yıl arasında sonuç vermesi beklenir. Üretim yılları arasında genellikle bir yıl vardır. Yani her iki yılda bir kere ürün verir.

Antep fıstık ekimi nasıl yapılır?

Antep fıstığı ağacının yetiştirilmesi için en uygun ortam tınlı, derin ve kısmen kireçli topraklardır. Çukurlar açıldıktan sonra hafif bir kök budama işlemi yapılması gerekir. Daha sonra, çukura belli bir miktar yanmış ahır gübresi ve üç on beş gübresi ile karıştırılan üst toprak ilavesi yapılarak fidan dikilir.

Antep fıstığı kaç rakımda yetişir?

Antepfıstığı ağaçları 670 metreye kadar rakımlarda yetişebilir, ancak bazı durumlarda 1000 metreye kadar varan rakımlarda yetişir. İlkbahar donları, genellikle Antep fıstığı ağaçlarının çiçeklenme dönemi geç olduğu için ağaçlara zarar vermez.

1 dönüme kaç fıstık ağacı dikilir?

Tam verim döneminde 50-60 kiloya kadar ürün verebilen fıstık, her bir dönüm arazide yaklaşık 15 fidan dikilerek yetiştiriliyor.

Antep fıstığı kaç senede ürün verir?

Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani antep fıstığı anaçlı bir antep fıstığı fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 6. Yıldan sonra olmaktadır.

15 yaşında fıstık ağacı kaç kilo verir?

Sulu ve kuru koşullarda Gaziantep'te yetiştiriciliği en çok yapılan “uzun” çeşidinden yüzde 30 daha verimlidir. Fıstık çeşitlerinde olgunluk yaşı olarak kabul edilen 15 yaş ve üzerindeki uzun çeşidi ağaçlarında kuruda verim ağaç başına 3 kg iken Siirt çeşidinde kuruda verim ağaç başına 5 kg'dır.

Antep fıstığı fidesi ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök antep fıstığı fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Çam fıstığı kaç rakımda yetişir?

Bu yörelerde Fıstıkçamı en fazla 860 m'ye kadar yükselir ve kıyıdan 60- 70 km .

15 dönüm araziye kaç fıstık ağacı dikilir?

Kireçli topraklarda, doğal gübreleme yetiştirilmektedir. Sonbaharda dikim yapılırsa verim alma olasılığı daha yüksektir. Dikimi ise arazinin toprağına, sıcaklığına ve mesafeye bakılmalıdır. 1 dönüm araziye tahminen yaklaşık olarak 15 fıstık ağacı dikilmektedir.

Bir fıstık ağacı kaç yılda yetişir?

Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani antep fıstığı anaçlı bir antep fıstığı fidanından 3-4 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 6. Yıldan sonra olmaktadır.

Siirt fıstığı kaç yaşında meyve verir?

Fıstık çeşitlerinde olgunluk yaşı olarak kabul edilen 15 yaş ve üzerindeki uzun çeşidi ağaçlarında kuruda verim ağaç başına 3 kg iken Siirt çeşidinde kuruda verim ağaç başına 5 kg'dır. Sulu koşullarda uzun çeşidinde verim ağaç başına 9 kg olurken, Siirt çeşidinde ise ağaç başına 13 kg ve üzerine çıkabilmektedir.