65 yaş üstü kendi aracı ile seyahat edebilir mi?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü kendi aracı ile seyahat edebilir mi?
  2. Şehirlerarası seyahat yasağı var mı?
  3. Özel arabayla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
  4. Sokağa çıkma Kısıtlamasında özel araçla işe gidilir mi?
  5. Cumartesi günü arabayla sokağa çıkma yasağı var mı?
  6. Özel araçla seyahat izin belgesi nereden alınır?
  7. Iller arası seyahat yasağı var mı?

65 yaş üstü kendi aracı ile seyahat edebilir mi?

65 yaş üstü vatandaşların, özel araçla şehirler arası seyahat etmeleri için valilik, sağlık kuruluşu ya da kaymakamlıklara gitmelerine gerek yok. 65 yaş üstü özel araçla şehirlerarası seyahat etmeyi planlayanlar 199 ya da e-Devlet kapısı üzerinden 'Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi' alabiliyor.

Şehirlerarası seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmalarına müsade edilmeyecek. ... Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor.

Özel arabayla seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru için linke tıklayınız.

Sokağa çıkma Kısıtlamasında özel araçla işe gidilir mi?

Yeni normalleşme döneminde özel aracınızla seyahat etmek isterseniz sokağa çıkma kısıtlaması olmayan saatleri tercih etmelisiniz. ... Sokağa çıkma yasağı olan günlerde özel araçla seyahat etmeye izin verilmiyor.

Cumartesi günü arabayla sokağa çıkma yasağı var mı?

Vatandaşlar Cumartesi günü saat 22:00'a kadar isterse toplu ulaşımla isterse de özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilecek. Sokağa çıkma yasağı uygulanan süre ve günlerde vatandaşların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmamalarına müsaade edilmeyecek.

Özel araçla seyahat izin belgesi nereden alınır?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor.

Iller arası seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor.