Nar kaynatıp içmek ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Nar kaynatıp içmek ne işe yarar?
  2. Ishal için nar kabuğu Çayi nasıl yapılır?
  3. Nar kabuğu neye iyi gelir?
  4. Nar kabuğu nasıl kullanılır?
  5. Taze nar kabuğu Çayi nasıl yapilir?
  6. Nar kabuğundan çay yapılır mı?
  7. Nar kabuğunun faydaları ve nasıl kullanılır?

Nar kaynatıp içmek ne işe yarar?

Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde anti-kanser özelliğini göstermiştir. Ellagik asit P53 geninin kanser hücrelerince yok edilmesini engellemektedir.

Ishal için nar kabuğu Çayi nasıl yapılır?

2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak kaynar su ilave ederek kapalı cam bir fincanda 10 dakika demleyin. Ardından sıktığınız yarım limonu ve kurutulmuş naneyi de ilave ederek servis edin.

Nar kabuğu neye iyi gelir?

Nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağlar. Harareti keser, enerji verir ve yorgunluğu giderir. Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır.

Nar kabuğu nasıl kullanılır?

Uslu, nar kabuğunun tüketilme yöntemine ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutulan nar kabukları daha sonra ufalanmalıdır. 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyu her gün çay olarak tüketilebilir.

Taze nar kabuğu Çayi nasıl yapilir?

Cezveye 100 ~150 gr kadar su ekleyelim, yaklaşık 1 su bardağı su ediyor. Su iyice kaynasın, kaynayınca içerisine 2-3 gr kadar kurutulmuş nar kabuğu atalım. 3gr'mı geçmesin çünkü çay biraz acı oluyor, nar kabuklarını da ekleyince 5 dk kaynasın. Şeker ile tatlandırılabilir. salataların üzerine serpip yenilebilir.

Nar kabuğundan çay yapılır mı?

Kurutulmuş nar kabuklarını sıcak su içerisinde bir süre demledikten sonra kabukları çayın içinden süzüp leziz nar çayınızı afiyetle içebilirsiniz.

Nar kabuğunun faydaları ve nasıl kullanılır?

Kaynatılmış suda 10 dakika demlenerek içilen su hem ishali tedavi eder hem de enfeksiyona sebep olan bağırsaktaki bakterilerin üzerinde etki sağlar. Nar kabuğu hemoroid tedavisinde de kullanılır. Yapılan bazı araştırmalara göre nar kabuğunun kansere karşı da önleyici özelliklere sahip olduğu ortaya çıkmıştır.