Makalede anahtar kelime kaç tane olmalı?

İçindekiler:

  1. Makalede anahtar kelime kaç tane olmalı?
  2. Makalede dergi adı nerede yazar?
  3. Makalede cilt sayısı nerede yazar?
  4. Makalede giriş kaç sayfa olmalı?
  5. Makalede ISSN nedir?
  6. ISBN almak zorunlu mu?
  7. ISBN kaç günde alınır?
  8. Yayınevi kurmak kaç para?
  9. Kitap bandrolü nereden alınır?
  10. Bandrolü kim verir?

Makalede anahtar kelime kaç tane olmalı?

Bu nedenle, iki ila dört kelime içeren anahtar kelimeler seçin. Anahtar kelimeler genel konuyu göstermelidir ancak çok geniş tutulmamalıdır.

Makalede dergi adı nerede yazar?

Dergide makale: Makale adı düz ve normal, dergi adı ise italik olarak yazılmalıdır. Dergi adını takiben önce cilt numarası italik olarak, ardından parantez içinde varsa sayı numarası normal yazı ile verilmelidir. Makalelerin DOI adreslerinin kullanılması özellikle desteklenmektedir.

Makalede cilt sayısı nerede yazar?

Kitapların Cilt ve Baskı Numaralarının Belirtilmesi Kitap ciltlerden oluşuyorsa cilt numarası kitap adından sonra yazılır. Cilt numaraları Romen rakamlarıyla yazılır.

Makalede giriş kaç sayfa olmalı?

Giriş bölümünün yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir: 1. MakaleninGiriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır.

Makalede ISSN nedir?

Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (ISSN) süreli yayınlar için verilmiş olan uluslararası bir numaralandırma sistemidir. ISSN bilgisi; dergi dış kapakta, tercihen sağ üstte, iç kapakta, dergiye ilişkin bilgilerle birlikte ve web sayfasında kolayca görülebilir bir yerde belirtilmelidir.

ISBN almak zorunlu mu?

Evet, her yayımcının kendi yayımcı ön sayısı üzerinden ISBN alması gerekir. Yılda bir kere yayınlanacak materyale ISBN alınması gerekir mi? Evet, ISBN'le birlikte ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası) de verilir.

ISBN kaç günde alınır?

program tarafından otomatik olarak gönderilir. Yayımcı başvurularına ait belgeler, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Ajansımıza ulaşması gerekmektedir. 15 gün içinde belgeleri Ajansa gelmeyen yayıncılara ait bilgiler program tarafından otomatik olarak silinir.

Yayınevi kurmak kaç para?

Bugün yalnızca bir ofisten ibaret olan yayınevleri bile var. Bu tür 2-3 personelin bulunduğu yayınevlerini kurmak için 20 bin lira bile yeterli bir sermaye. Ancak ciddi bir yayınevi kurmak için elbette 200 bin lira civarında sermaye ihtiyacınız olacak.

Kitap bandrolü nereden alınır?

YAYFED'in internet adresinden (https://www.yayfed.org/) bandrol bölümüne girerek ulaşabileceğiniz formlar şu şekilde: Banka dekontu (2 Adet) Başvuru Dilekçesi – Ek-1: Form-1 (Bandrollerin kargo ile gönderilmesi için Ek-2: Form-2) Matbaa veya dolum tesisi yazısı

Bandrolü kim verir?

İSTEĞE BAĞLI BANDROL UYGULAMASI İsteğe bağlı olarak kullanılacak bandroller, Telif Hakları Genel Müdürlüğünden veya İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğünden temin edilir.