Çiftlik Bank mağdurları ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Çiftlik Bank mağdurları ne yapmalı?
  2. Çiftlik Bank mağdurları kaç kişi?
  3. Çiftlik Bank ne kadar Dolandirdi?
  4. Tosuncuk nasıl teslim oldu?
  5. Tosuncuk ne kadar ceza alabilir?
  6. Tosuncuk kac para Dolandirdi?
  7. Mehmet Aydın kaç kişi dolandırdı?
  8. Tosuncuk kaç yıl ceza alır?
  9. Çiftlik Bank ne satıyordu?
  10. Tosuncuk kaç para Dolandirdi?
  11. Mehmet Aydın kimdir nerelidir?
  12. Tosuncuk nereye teslim oldu?
  13. Tosuncuk kaç sene hapis?
  14. Mehmet Aydın kaç sene hapis yatacak?
  15. Mehmet Aydin kac para Dolandirdi?
  16. Tosuncuk Mehmet Aydın kaç para dolandırdı?
  17. Mehmet Aydın Çiftlik Bank nasıl kurdu?
  18. Mehmet Aydın neden teslim oldu?
  19. Tosuncuk ne suç işledi?
  20. Tosuncuk sucu ne?

Çiftlik Bank mağdurları ne yapmalı?

Mağdurların suç duyurusunda bulunması lazım. Ellerindeki dekontları sunmaları lazım. Bunlar gösterildikten sonra savcılık hızlıca iddianameyi hazırlayacaktır. Cezai sisteme göre kaç kişiyi dolandırsa o kişiler için ayrı ayrı iddianame hazırlanıp birleştirilip buna göre ceza verilecektir.

Çiftlik Bank mağdurları kaç kişi?

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, kişinin mağdur olduğu davada yıldan yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Çiftlik Bank ne kadar Dolandirdi?

Çiftlik Bank'ın 2016-2017 arasında kişiden toplam 511.7 milyon TL topladığı, kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptığı öne sürüldü. 113.4 milyon liranın Kıbrıs'a aktarıldığı belirtilirken, farklı ödeme sistemlerinden yaklaşık 120 milyon liranın daha adaya gönderildiği ifade edildi.

Tosuncuk nasıl teslim oldu?

Kurduğu 'Çiftlik Bank' ile 2018 yılında, 1 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak, yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan, 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, dün gece Brezilya'da Sao Paulo Başkonsolosluğu'na teslim oldu.

Tosuncuk ne kadar ceza alabilir?

Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren bu davada ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yıldan, yıla kadar hapisle ...

Tosuncuk kac para Dolandirdi?

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre kişiden 511 milyon TL toplandı. kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı.

Mehmet Aydın kaç kişi dolandırdı?

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre kişiden 511 milyon TL toplandı. kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı.

Tosuncuk kaç yıl ceza alır?

Örgüt üyeleri ve yardım edenlerin aralarında bulunduğu 30 sanık hakkında ise 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından toplamda 5'er yıldan 13'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

Çiftlik Bank ne satıyordu?

Çiftlik Bank adlı oyun, Mehmet Aydın tarafından Ağustos 2016'da kuruldu. Sosyal medya oyunu olan FarmVille'den esinlenen Çiftlik Bank'ta, oyuncular farklı altın değerlerine sahip çeşitli çiftlik hayvanları satın alabiliyordu. Ömürleri 365 gün olan hayvanlar için yem ve depo masrafı da yapmanız gerekiyordu.

Tosuncuk kaç para Dolandirdi?

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun raporuna göre kişiden 511 milyon TL toplandı. kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı.

Mehmet Aydın kimdir nerelidir?

Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir ağabeyi vardır. İlköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı.

Tosuncuk nereye teslim oldu?

DHA'nın haberine göre kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu. Aydın'ın avukatı, gerekli açıklamayı müvekkilinin yapacağını söyledi.

Tosuncuk kaç sene hapis?

İnfaz Kanunu 107/4-e uyarınca maksimum 32 yıl olacak.

Mehmet Aydın kaç sene hapis yatacak?

İşeri'nin açıklamasına göre, Mehmet Aydın'ın yargılaması neticesinde mahkeme tarafından suçluluğu ispat edildiği ve hüküm verildiği takdirde 32 yıl kadar hapis yatması söz konusu.

Mehmet Aydin kac para Dolandirdi?

Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığı yönünde haberler gördüğünü ifade eden Aydın, Türkiye'de kurulu "Çiftlik Bank" organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduğunu öne sürdü.

Tosuncuk Mehmet Aydın kaç para dolandırdı?

Mart 2018'de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay'a kaçtığı öne sürülen ve "nitelikli dolandırıcılık" ile suçlanan Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Mehmet Aydın Çiftlik Bank nasıl kurdu?

Aydın, para kazandıkça daha çok reklam yaptı ve daha çok kişiye ulaştı. Üçüncü aya gelindiğinde Çiftlik Bank'ın 30 bin üyesi olmuştu. Talebin artması üzerine üyelerin isteklerine yetişemeyen Aydın, yanına çalışan almaya karar verdi ve dördüncü ayında Çiftlik Bilgi İşlem Tarım Hayvancılık A.Ş.'yi kurdu.

Mehmet Aydın neden teslim oldu?

Türkiye'nin talebi üzerine sınır dışı edildiği Brezilya'dan geldiği İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Çiftlik Bank" davası sanığı Mehmet Aydın, savcılıktaki ifadesinde, "En son basında adliyeye başvuran mağdurların zararının 64 milyon lira olduğunu öğrenince el konulan mal varlığımın bunu karşılamaya yeteceğini ...

Tosuncuk ne suç işledi?

Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren bu davada ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından yıldan, yıla kadar hapisle ...

Tosuncuk sucu ne?

Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın Türkiye'den kaçarak yerleştiği Uruguay'da, 2018 yılındaki en büyük suçları işleyen kişiler arasında yer aldığı ortaya çıktı. El Observator gazetesi, ülkede gerçekleşen en büyük yedi olaydan birinin Tosuncuk'un 8 milyon dolar kara para aklama suçu olduğunu aktardı.