Çeşme Bodrum nerenin ilçesi?

İçindekiler:

  1. Çeşme Bodrum nerenin ilçesi?
  2. Bodrum ilçesi hangi ile bağlıdır?
  3. Bodrum Türkiye'nin hangi Ilindedir?
  4. Bodrum ımsık nereye bağlı?
  5. Çeşme hangi ile yakın?
  6. Muğla'nın en güzel ilçesi hangisi?
  7. Bodrum nüfüsü kaç?
  8. Bodruma hangi yoldan gidilir?
  9. Bodrum nüfusu kaç 2021?
  10. Muğla Milas nerelere yakın?
  11. Muğla Milas hangi ile bağlı?
  12. İzmir çeşme nereye yakin?
  13. Çeşme hangi ile bağlıdır?
  14. Muğla'nın en büyük ilçesi neresi?
  15. Muğla'nın en güzel koyu hangisi?
  16. Bodrum Nüfus Kaç 2021?
  17. Bodruma neden bodrum ismi verilmiş?
  18. Ankaradan Bodruma giderken hangi illerden geçilir?
  19. Eski yoldan istanbul Bodrum kaç km?
  20. Bodrum kaç metrekare?

Çeşme Bodrum nerenin ilçesi?

İzmir'in en tanınmış ilçesi olan Çeşme, Doğusunda Urla, Kuzeyde Karaburun, batı ve güney tarafında Ege deniziyle çevrilmiştir.

Bodrum ilçesi hangi ile bağlıdır?

Bodrum, Ege bölgesinde bulunan Muğla ilinin 152.000 nüfuslu ve en batısındaki ilçesidir. Doğusunda Muğla'nın Milas ilçesiyle komşudur. Yarımada şeklindeki Bodrum ilçesinin kuzeyi, güneyi ve batısı tamamen Ege Denizi'ne kıyıdır.

Bodrum Türkiye'nin hangi Ilindedir?

Coğrafi bölge olarak Ege bölgesinde yer almaktadır. Ege bölgesi ile kıyı olan bir ilçedir. Bodrum Hangi İle ve Nereye Bağlıdır? Bodrum Muğla ilimize bağlı bir ilçedir.

Bodrum ımsık nereye bağlı?

Ülkemizin en batısındaki bölgelerden biri olan Ege Bölgesi'nde bulunan, Muğla iline bağlı ve ilin en büyük ikinci ilçesidir.

Çeşme hangi ile yakın?

Çeşme, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Urla ilçesi; kuzeyinde, batısında ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır....Çeşme, İzmir.
Çeşme
ÜlkeTürkiye
İlİzmir
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
İdare
17 satır daha

Muğla'nın en güzel ilçesi hangisi?

Bodrum. Muğla'nın ve ülkemizin en gözde tatil yerlerinden olan Bodrum bu anlamda her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Ege'nin kalbi olarak anlatılan Bodrum muhteşem doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

Bodrum nüfüsü kaç?

Bodrum Nüfusu - Muğla. Bodrum nüfusu 2020 yılına göre 181.541.

Bodruma hangi yoldan gidilir?

Bodrum'a İstanbul'dan geliyorsanız, Yenikapı'dan hızlı feribot ile Bandırma'ya geçebilir, buradan da sırasıyla Balıkesir, Manisa, İzmir, Söke, Milas üzerinden Bodrum'a ulaşabilirsiniz. Ankara'dan ise, Afyon, Denizli, Aydın üzerinden Bodrum'a ulaşım mümkün.

Bodrum nüfusu kaç 2021?

2020 - 2021 Muğla Bodrum nüfusu ve nüfus özellikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Böylece 2021 Muğla Bodrum nüfusu kaç oldu? sorusu cevaplanmış oldu. TÜİK verilerine göre Muğla Bodrum nüfusu 1 olduğu açıklandı.

Muğla Milas nerelere yakın?

Milas, kuzeyde Aydın, doğuda Yatağan, batıda ise Bodrum ile sınır komşusudur. 140 bin civarında nüfusa sahip olan ilçe, Bodrum ve Fethiye'den sonra Muğla'nın en büyük üçüncü ilçesidir.

Muğla Milas hangi ile bağlı?

Milas
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlMuğla
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
16 satır daha

İzmir çeşme nereye yakin?

Çeşme, İzmir ilinin batısında, Urla Yarımadası üzerinde yer alan bir ilçedir. İlçenin doğusunda Urla ilçesi; kuzeyinde, batısında ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Batısında yer alan Sakız Adası ile arasında Sakız Boğazı yer alır. İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 5 metredir.

Çeşme hangi ile bağlıdır?

Çeşme, İzmir'in 85 km batısında yer alır. İlçenin kuzeyi, güneyi ve batısı Ege denizi ile çevrilidir. Doğu tarafında ise Urla yer alır. Çeşme yarımadası olarak bilinen bölge Anadolu'nun batıdaki en uç noktasıdır.

Muğla'nın en büyük ilçesi neresi?

13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.

Muğla'nın en güzel koyu hangisi?

Kargıcak Koyu Yukarıdan BakışMuğla'nın Dalyan beldesi sınırları içinde yer alan Kargıcak Koyu, el değmemiş doğası ile Muğla'nın bakir kalabilmiş en güzel koylarından biridir.

Bodrum Nüfus Kaç 2021?

2020 - 2021 Muğla Bodrum nüfusu ve nüfus özellikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Böylece 2021 Muğla Bodrum nüfusu kaç oldu? sorusu cevaplanmış oldu. TÜİK verilerine göre Muğla Bodrum nüfusu 1 olduğu açıklandı.

Bodruma neden bodrum ismi verilmiş?

Aziz Petrus Kalesi (Castle of St. Peter) adı verilen kale ile birlikte şehrin Aziz Petrus'a adanmasıyla şehre 'Petrium' adı verilmiştir. Bu isim zaman içerisinde önce 'petrum' sonra 'potrum' ve en sonunda 'Bodrum' olarak söylenir olmuştur.

Ankaradan Bodruma giderken hangi illerden geçilir?

Ankara'dan yola çıktıysanız 701 km sonra Bodrum merkeze ulaşılacaktır. Güzergâh olarak iki seçenek mevcut kestirme olan ilk yolda sırası ile Bolvadin, Dinar ve Nazilli yolunu takip ederek gidilir bu yol ortalama 8 saat sürmektedir. Diğer seçenek olan Afyon, Uşak, Turgutlu ve Söke üzerinden de gidilmektedir.

Eski yoldan istanbul Bodrum kaç km?

Esenler, İstanbul ile Bodrum, Muğla arası 716 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 8 saat 29 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 468 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 1 saat 7 dakika sürede tamamlayabilirsiniz.

Bodrum kaç metrekare?

650 km² Bodrum/Alan