SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?
  2. SGK yapılandırması nasıl ödenir?
  3. GSS Borç yapılandırması nasıl yapılır?
  4. SGK Yapılandırma 1 taksit ne zaman?
  5. Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?
  6. GSS prim borcu yapılandırma 2021 nasıl yapılır?
  7. 2021 SGK Yapılandırma ilk taksit ne zaman?
  8. 2021 yapilandirma ilk taksit ne zaman?
  9. SGK yapilandirma hangi bankalar?
  10. SGK borç yapılandırma hangi bankalar alıyor?
  11. GSS prim borcu yapılandırma nereden yapılır?

SGK yapılandırması ne zaman başlıyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

SGK yapılandırması nasıl ödenir?

Yapılandırma yapanların merak ettiği bir diğer durum ise yapılandırma taksidi nereye ödenir sorusu oldu. Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.

GSS Borç yapılandırması nasıl yapılır?

İşverenler e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla sosyal güvenlik merkezlerine, Bağ-Kur sigortalıları ve primlerini kendileri ödeyenler e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir sosyal güvenlik merkezine başvurabilir. Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı yok.

SGK Yapılandırma 1 taksit ne zaman?

Ödemelerde son gün 1 Kasım Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi yapmaları gerekiyor. SGK'ye ilk taksit ödemeleri ise en geç Salı günü yapılacak.

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? Vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredileri, köprü otoyol kaçak geçiş cezası gibi tarihinde vadesi dolduğu halde ödenmeyen kamuya olan borçlar için tanınan başvuru süresi günü sona erecek.

GSS prim borcu yapılandırma 2021 nasıl yapılır?

Bilgin, Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar gibi primini kendisi ödeyen vatandaşların yapılandırma müracaatlarını e-devlet üzerinden yapabileceklerini kaydederek, “Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.

2021 SGK Yapılandırma ilk taksit ne zaman?

11-İlk ödeme tarihi ne zaman olacak? Sigorta primi, idari para cezası, işsizlik sigorta primi gibi borçların peşin veya ilk taksit ödemelerinin 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

2021 yapilandirma ilk taksit ne zaman?

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi de (peşin ödeme süresi dahil) Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 ay uzatıldı. Buna göre, vergi dairelerine başvuran ve borçları yapılandırılan mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse en geç 1 Kasım 2021 Pazartesi yapmaları gerekiyor.

SGK yapilandirma hangi bankalar?

SGK ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında, 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında, emekli olabilecek sigortalılara yönelik "kredi iş birliği protokolü" imzalandı.

SGK borç yapılandırma hangi bankalar alıyor?

Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” kapsamında birikmiş prim borçlarını ödeyerek ve dondurulmuş hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek sigortalılara yönelik ...

GSS prim borcu yapılandırma nereden yapılır?

Bilgin, Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar gibi primini kendisi ödeyen vatandaşların yapılandırma müracaatlarını e-devlet üzerinden yapabileceklerini kaydederek, “Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.