Pirinç suyu yüz için nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Pirinç suyu yüz için nasıl hazırlanır?
  2. Pirinç suyu nasıl kullanılmalı?
  3. Pirinç suyu lekelere iyi gelir mi?
  4. Pirinç suyu ne kadar bekletilir?
  5. Pirinç suyu maskesi kaç dakika bekletilir?

Pirinç suyu yüz için nasıl hazırlanır?

Pirinçleri öğütüp toz haline getirin. Toz halindeki pirinç ile sütü bir araya getirin ve iyice karıştırın. Karışımı temiz cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa yapabilirsiniz.

Pirinç suyu nasıl kullanılmalı?

Pirinçleri bir kasenin içerisine alın ve üzerine su doldurun. Elinizle pirinçli suyu karıştırın. Su dalgalı bir hal alınca pirinçleri süzüp suyu başka bir kaseye aktarın. İşte, pirinç suyunuz hazır.

Pirinç suyu lekelere iyi gelir mi?

Lekeler için pirinç maskesini deneyerek, cildinizde oluşan koyu lekelenmelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Pirinç maskesi tarifi, cildinizi nazikçe temizleyebilir ve cilt tonunuzu aydınlatmanıza yardımcı olabilir.

Pirinç suyu ne kadar bekletilir?

Su oldukça bulanık olana kadar karıştırmalısınız. Pirinci süzün, bu sefer suyu ayırın. Pirinç suyunu plastik bir kaba koyun ve üzerini kapatın. Pirinç suyunu 12 ila 24 saat oda sıcaklığında bekletin.

Pirinç suyu maskesi kaç dakika bekletilir?

İyice karıştırdıktan sonra bu karışımı yaklaşık 30 dakika bekletin. Ardından süzgeç yardımıyla bir su bardağına aktarabileceğiniz pirinç suyunun içine göz ve ağız kısımları kesilmiş kağıt havlu maskenizi batırın. Pirinç suyundan çıkardığınız maskenizi nazikçe sıkın ve yüzünüze yayın.