4B mecburi Sigortalilik ne demek?

İçindekiler:

  1. 4B mecburi Sigortalilik ne demek?
  2. 4 B cetveli nedir?
  3. 4B barkodlu Hizmet Dökümü nasıl alınır?
  4. 4 B sigorta primi ne kadar?
  5. 4 b sigortalıları kimlerdir?
  6. 4 a SSK mi?
  7. 4 b li personel ne demek?
  8. Barkodlu SGK hizmet dökümü nasıl alınır?
  9. Bağkur bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?
  10. 4B prim ne kadar 2021?
  11. 4 B ne demek?
  12. 4 B sözleşmeli personel ne demek?
  13. 4 a lı sigortalı ne demek?
  14. 4 B sözleşmeli memur nedir?
  15. e-Devlet SGK Hizmet dökümü PDF nasıl alınır?

4B mecburi Sigortalilik ne demek?

Kendi nam ve hesabına bağımsız çalışan kişilerden, gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olanlardan, bir aydaki faaliyetlerden elde ettiği gelirler toplamından, bu faaliyete ilişkin masraflar düşüldükten sonra kalan tutarı prime esas günlük kazancın otuz katından fazla olanlar 5510 sayılı ...

4 B cetveli nedir?

4B grubu çalışanları, kariyer meslek grubu olarak adlandırılan meslekler dışında kalan kadroları kapsamaktadır. Örnek verecek olursak; mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru vb…

4B barkodlu Hizmet Dökümü nasıl alınır?

4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir. 4B'li çalışanlar, e-Devlet üzerinden rahatlıkla tüm primlerini ve sigorta bilgilerini görebilecekler.

4 B sigorta primi ne kadar?

BAĞ-KUR (4B) 2021 SİGORTA PRİMİ NE KADAR? Bağ-Kur kapsamındaki bir başka sigortalı kolu olan isteğe bağlı sigortalı kapsamındaki kişiler ise prime esas aylık kazancın %32 si olarak prim ödemekte olup bu kapsamdaki kişiler ise 2021 yılı için aylık indirimli 1055,36 TL, indirimsiz ise 1234,25 TL ödeyecekler.

4 b sigortalıları kimlerdir?

Halk arasında bağ-kur olarak bilinen 4B kapsamında kariyer ve meslek grupları kategorisi dışında kalan çalışanlar yer almaktadır. Mühendis, sağlık memuru, hemşire, teknisyen ve koruma ile güvenlik kadroları bu kapsam içerisinde güvence altına alınır.

4 a SSK mi?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır. 4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir.

4 b li personel ne demek?

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. ... 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir. 4c: Eski tanımda Emekli Sandığına bağlı çalışanlar şuan 4c'de yer alırlar.

Barkodlu SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

BARKODLU HİZMET DÖKÜMÜ ALMA Sekmeye tıklayarak almak istediğiniz hizmet dökümü türünü seçerek (Tüm SGK uzun Vade Hizmet Dökümü ya da tüm SGK hizmet dökümü) 'yazdır' kısmına tıklayarak çıktı alabilirsiniz. Barkodlu belge oluşturmak için de sayfanın üst kısmında 'Barkodlu Belge Oluştur' yazılı sekme bulunmaktadır.

Bağkur bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

Bu yazımızda sizin Bağkur bilgilerinizi, işleme geçmiş günlerinizi kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şu uyarıyı da asla es geçmeyin. E-devlet şifresi aldıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapıyorsunuz. 4B hizmet dökümü seçeneğinizi seçtiğinizde yeni şifre belirlemeniz gerekecektir.

4B prim ne kadar 2021?

2021 yılı kapsamında 4b çalışanlarının primleri, Asgari ücret üzerinden indirimli sigorta primleri: 1055,36 TL olarak hesaplanmıştır. Asgari ücret üzerinden indirimsiz sigorta primleri: 1234,25 TL olarak hesaplanmıştır.

4 B ne demek?

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Örnek verilmek gerekirse, hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur.

4 B sözleşmeli personel ne demek?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

4 a lı sigortalı ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.

4 B sözleşmeli memur nedir?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

e-Devlet SGK Hizmet dökümü PDF nasıl alınır?

Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bölümüne girilir. Açılan menü içerisinden hizmet dökümü sorgulama bağlantısı tıklanarak, SGK hizmet dökümü sorgulaması yapılmış olur. SGK hizmet dökümü belgesi yazıcıdan çıktı olarak da alınabilir.