Gümrük vergisi yüzde kaç?

İçindekiler:

  1. Gümrük vergisi yüzde kaç?
  2. Aliexpress gümrük vergisi kaç TL?
  3. Elektronik eşya gümrük vergisi ne kadar?
  4. Yabancı plakalı araç nasıl alınır?
  5. AliExpress kaç TL vergi?
  6. AliExpress gümrük vergisi neye göre hesaplanır?
  7. Yurtdışından gelen kargo gümrük vergisi ne kadar?
  8. Ithalde alınan vergiler nelerdir?
  9. Yabancı plaka araç Türkiyede nasıl kullanılır?

Gümrük vergisi yüzde kaç?

NOT: Türkiye'de ÖTV uygulanarak satılan ürünler, yurt dışından posta veya kargo yoluyla getirildiğinde de oranında ÖTV alınmaktadır.

Aliexpress gümrük vergisi kaç TL?

Özel Tüketim Vergisi %20, ürün bedeli ve gümrük vergisinin %20'si yani 48 TL. Gümrük Sunum Ücreti yani 8 TL. Damga Vergisi yani 0,70 TL.

Elektronik eşya gümrük vergisi ne kadar?

Geçtiğimiz günlerde oyun konsollarına getirilen %50'ye kadar ek vergi ve 200 dolardan ucuz akıllı telefonlar için getirilen gözetim uygulamasının ardından şimdi de elektronik cihazlardan ev eşyalarına kadar birçok ürüne ilave %30 gümrük vergisi getirildiği açıklandı.

Yabancı plakalı araç nasıl alınır?

1- Yurt Dışından Araç Almak Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı. Türkiye'ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı. ÖTV, aracın vergisiz fiyatı üzerinden hesaplanır.

AliExpress kaç TL vergi?

Özel Tüketim Vergisi %20, ürün bedeli ve gümrük vergisinin %20'si yani 48 TL. Gümrük Sunum Ücreti yani 8 TL. Damga Vergisi yani 0,70 TL.

AliExpress gümrük vergisi neye göre hesaplanır?

Bu verilere göre Aliexpress 'ten satın alacağınız bu ürünün vergilerini hesaplayalım:
  • Ürün Fiyatı: 100 USD.
  • Gümrük Vergisi: 100 USD x 0,2 = 20 USD.
  • ÖTV: 100 USD x 0,2 = 20 USD.
  • Gümrük Sunum Ücreti: 8 TL.
  • Damga Vergisi: 0.7 TL.
  • Ürün Toplam Fiyatı: ( 100 + 20 + 20 ) USD + ( 8 + 0. USD + 8.70 TL.

Yurtdışından gelen kargo gümrük vergisi ne kadar?

Artık, Türkiye'ye posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18 veya yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Gümrük vergisi oranı, Avrupa Birliği ülkelerinden sipariş edilen ürünlere yüzde 18, Çin başta olmak üzere diğer ülkelerden sipariş edilen ürünlerde ise yüzde 20 olacak.

Ithalde alınan vergiler nelerdir?

İthalattan alınan en yaygın ve başlıca vergiler gümrük vergisi, toplu konut fonu, ilave gümrük vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, dampinge karşı vergi, ek mali yükümlülük ve kaynak kullanımını destekleme fonudur.

Yabancı plaka araç Türkiyede nasıl kullanılır?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.