65 yaş üstüne seyahat kısıtlaması var mı?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstüne seyahat kısıtlaması var mı?
  2. Iki aşı olan 65 yaş üstü seyahat edebilir mi?
  3. 65 yaş şehirler arası yasak var mı?
  4. 65 yaş üstü HES kodu nasıl alınır?
  5. Yeni yasaklarda seyahat yasağı var mı?
  6. Şehirler arası otobüsle seyahat yasağı var mı?
  7. HES kodu 65 yaş üstü için geçerli mi?
  8. 60 yaş üstü HES kodu alabilir mi?
  9. HES kodu nasıl alınır 65 yaş üstü?
  10. 65 yaş üstü gittiği yerde 1 ay kalmak zorunda mi?

65 yaş üstüne seyahat kısıtlaması var mı?

TOPLU TAŞIMA YASAĞI VAR MI? – Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Iki aşı olan 65 yaş üstü seyahat edebilir mi?

Kademeli normalleşmede aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

65 yaş şehirler arası yasak var mı?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.

65 yaş üstü HES kodu nasıl alınır?

Cep telefonu ile HES kodu alma Akıllı telefonun dışında her tür cep telefonundan tüm operatörler için HES kodu HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS atılır.

Yeni yasaklarda seyahat yasağı var mı?

Kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin yayınlanan genelgede hafta içi ve hafta sonu için seyahat yasağının sona erdiği belirtildi. ... Yayınlanan genelge ile birlikte sokağa çıkma yasağının yanı sıra seyahat yasağı da kaldırıldı.

Şehirler arası otobüsle seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Seyahat izin belgesi olmayanlara uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında bilet kesilmeyecek.

HES kodu 65 yaş üstü için geçerli mi?

Tüm illerdeki seyahat yasağı kalktı. Ancak artık seyahat izin belgesi ve HES kodu ile seyahat ediliyor. 65 yaş üstü vatandaşlar ise şehirler arası seyahat için e devlet ya da "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan seyahat izin belgesi almaları gerekiyor.

60 yaş üstü HES kodu alabilir mi?

Otobüs yolculuklarında hem de uçaklarda yolcuların güvenliğini ve sağlığını korumak için dezenfekte işlemleri devam ederken 65 yaş üstü yolcular seyahatlerini HES kodu almak koşuluyla gerçekleştirebilecek.

HES kodu nasıl alınır 65 yaş üstü?

Cep telefonu ile HES kodu alma Akıllı telefonun dışında her tür cep telefonundan tüm operatörler için HES kodu HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS atılır.

65 yaş üstü gittiği yerde 1 ay kalmak zorunda mi?

İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar seyahat izin belgesi almak ve tek yönlü şekilde gidecekleri yerde en az bir ay kalmak kaydıyla seyahat edebilirler.