Garanti belgesinin anlamı nedir Eodev?

İçindekiler:

  1. Garanti belgesinin anlamı nedir Eodev?
  2. Garanti belgesi nedir Eodev?
  3. Garanti belgesinin tüketiciye sağladığı haklar nelerdir?
  4. Garanti belgesi ne işe yarar?
  5. Garanti kapsamında servis ücreti alınır mı?
  6. Fatura garanti belgesi yerine geçer mi?
  7. Garanti belgesi neleri kapsar?
  8. Garanti kapsamı ne demek?
  9. Garanti neleri kapsar telefon?
  10. Garanti için fatura şart mı?
  11. Fatura kaybolursa ne yapmak gerekir?
  12. Garanti Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
  13. Garanti belgesi vermek zorunlu mu?
  14. Internetten alınan ürünlerde garanti ne zaman başlar?
  15. Garanti belgesini kim düzenler?
  16. Servis Tarafından Değiştirilen ürünün garanti süresi ne kadardır?
  17. Servis yasal işlem süresi kaç iş günüdür?
  18. Yedek parça garanti süresi ne kadar?
  19. Azami tamir süresi ne zaman başlar?
  20. Azami tamir süresi ne demek?
  21. Ürünün garanti süresi ne zaman başlar?
  22. Servise giden ürün kaç günde gelir?
  23. Teknosa servise giden ürün kaç günde gelir?
  24. Telefon Servis süresi en fazla kaç gün?
  25. 20 is günü doldu ne yapmalıyım?
  26. 20 iş günü ne demek?
  27. 20 iş gününe cumartesi dahil mi?

Garanti belgesinin anlamı nedir Eodev?

Cevap. Garanti Belgesi-Bir alinan makinanin bozulunca geri iade etmek ve yenisiyle Avez etmedir.Bazense bozulunca yenisini vermez onu tamir ederler.

Garanti belgesi nedir Eodev?

bir malın sağlamlığını bildiren, belli bir zaman içinde bozulacak olursa malın ücretsiz onarılacağı konusunda satıcının alıcıya verdiği belge.

Garanti belgesinin tüketiciye sağladığı haklar nelerdir?

Garanti Belgesi, malın kaliteli olduğunu gösteren bir belge değildir. Bu belge, yukarıdaki tanımdan da anlaşılacağı üzere, tüketiciye ilgili Kanun ve diğer mevzuattan kaynaklanan haklarını belirten ve onu bu konuda bilgilendiren bir belgedir.

Garanti belgesi ne işe yarar?

Garanti Belgesi, İmalatçı – Üretici veya ithalatçıların, sattıkları, ürettikleri ve/veya ithal ettikleri mallar için düzenlenen ve malın garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının en az (2) iki yıl süreyle veya özelliği nedeniyle belirlendiği ölçü birimi içerisinde, ücretsiz olarak yenisi ile ...

Garanti kapsamında servis ücreti alınır mı?

Yukarıda bahsedilen hükümlerden de anlaşılacağı üzere, tüketicinin seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda, malın firmaya ya da yetkili servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ilgili olarak tüketiciden nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri ve başka herhangi ...

Fatura garanti belgesi yerine geçer mi?

Fatura Garanti Belgesi Yerine Geçmemektedir. Belirtmek gerekir ki üretici, imalatçı ve ithalatçı ürettiği ya da ithal ettiği mal için mutlaka Garanti Belgesi almak zorundadır. Söz konusu Garanti belgesini alabilmek için çok ciddi ve uzun bir süreçten geçerek tüm yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Garanti belgesi neleri kapsar?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince bazı ürünler garanti belgesi ile satılmak zorundadır....Garantili Telefonların Tamir Süresi, Onarım ve İade Süreci

  • Tüketici telefonun bedel iadesini, (telefonun parasının tamamını),
  • Ayıp oranında bedel indirimi, (bozuk kısım kadar telefonun tutarından indirim),

Garanti kapsamı ne demek?

Garanti kapsamı ise; garanti belgesi düzenlenen ürünlerin kullanıcı hatasından veya dış etkilerden (yetkili servis hariç) kaynaklanmamak şartı ile ürünlerin vaadedilen şekli ve kalitesiyle kullanımına kısmen veya tamamen engel bulunan eksiklerinin veya hasarının ortadan kaldırılması için, garanti belgesi süresi içinde ...

Garanti neleri kapsar telefon?

Tüketici Kanunu'na göre cep telefonları için üretici ya da satıcı firmalar 2 yıl garanti veriyor. Bu süre zarfında üretici kaynaklı arıza durumunda cihazlar ücretsiz şekilde tamir ediliyor ya da yenisiyle değiştiriliyor. Burada tartışmalı husus, arızanın üretici kaynaklı mı yoksa tüketici hatasından mı kaynaklandığı…

Garanti için fatura şart mı?

fatura şart değil. sonuçta garanti belgesi varsa ürünün Türkiye'ye resmi ithalatla geldiği belli oluyor. ürünü satın aldıktan sonra mağazadan ayrılmadan kutu içeriğindeki garanti belgesine mağazanın kaşe, imza ve günün tarihini aldığınız sürece başka birşeye gerek kalmaz.

Fatura kaybolursa ne yapmak gerekir?

KULLANILMIŞ FATURA Kaybolan faturaların kullanılmış olması halinde mahkemeye başvurulması gerekiyor. Mahkemeden kayıp faturaların geçersizliği ile birlikte bir zayi belgesi talep edilmesi lazım. Bu şekilde mahkemeden alınacak kararla birlikte, ivedi olarak vergi dairesine başvuru yapmak gerekiyor.

Garanti Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bilgi Merkezi http://e-garanti.gtb.gov.tr/application/HTMLClient/ adresine girilir ve elektronik imza ile başvuru yapılır. Yönergeler takip edilerek istenilen evraklar sisteme yüklenir. Garanti Belgesi klavuzu hazırlanır. Garanti Belgesi başvurusu yapılır.

Garanti belgesi vermek zorunlu mu?

Garanti belgesi kâğıt üzerinde yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla verilebilir. Tüketicinin talep etmesi halinde kâğıt üzerinde yazılı olarak verilmesi zorunludur.

Internetten alınan ürünlerde garanti ne zaman başlar?

MADDE 6 – (1) Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Garanti belgesini kim düzenler?

Garanti Belgesi Düzenleme Zorunluluğu İmalatçı-üretici veya ithalatçı firmalar, imal veya ithal ettikleri mallar için; Bakanlığa başvurarak garanti belgelerini onaylatmak ve tüketicilere verilecek garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar.

Servis Tarafından Değiştirilen ürünün garanti süresi ne kadardır?

MADDE 11- (1) Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır. Ancak kalan garanti süresi bir yıldan az ise değiştirilen mal için en az bir yıl garanti süresi verilmek zorundadır.

Servis yasal işlem süresi kaç iş günüdür?

Yetkili teknik servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir süresinde tamamlamak zorunda. Bu süre de kanunda 20 işgünü olarak belirlenmiş.

Yedek parça garanti süresi ne kadar?

(7) Malın garanti süresi dışında, garanti belgesi ile satılması zorunlu olmayan bir parçasının servis istasyonu tarafından değiştirilmesi veya satılması durumunda, değişen veya satılan parça için altı aydan aşağı olmamak üzere bir garanti süresi verilir.

Azami tamir süresi ne zaman başlar?

Bu durumda Kanun'da ücretsiz onarım hakkı veya ayıplı malın misli ile değişimi hususunda belirlenen “azami tamir/inceleme süresi” 30 iş günü olarak belirlenmiştir.

Azami tamir süresi ne demek?

Azami tamir süresi , tamir için yetkili servisin kullanabileceği en fazla süreyi ifade eder. Arıza durumunda ürünün tamirde geçirdiği maksimum süredir.

Ürünün garanti süresi ne zaman başlar?

MADDE 6 – (1) Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Servise giden ürün kaç günde gelir?

Bu süre çoğunluklar 20 İŞ GÜNÜ olarak belirlenmiştir.

Teknosa servise giden ürün kaç günde gelir?

Teknosa 20 İş Günü Servis Süresi Geçmesi.

Telefon Servis süresi en fazla kaç gün?

Marka şirketlerinin sözleşmelerine göre ortalama bir cep telefonu garantiden 3-7 gün içerisinde gelmektedir. Fakat yine de cihazınızın durumuna göre bu süre uzayabilmektedir. Bazı firmalar, cihazda kendiliğinden oluşan hatalarda, cihaz garantiden gelene kadar müşterilerinin kullanması için cihaz temin etmektedir.

20 is günü doldu ne yapmalıyım?

20 İş günü doldu ne yapmalıyım? Para ücret iadesi süreci veya garantili cihaz değişim süreci: Cihazı gönderdiğiniz yetkili servisi arayıp 20 iş gününün dolduğunu söyleyip kayıt açtırmanız gerekiyor. Eğer yetkili servise ulaşamazsanız ürünün müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

20 iş günü ne demek?

Arızalı cihazlar tüm servislerde onarım süresi maximum 20 iş günüdür. ... 20 İş günü şu şekilde hesaplanır: Pazar hariç ve resmi bayram tatilleri hariç olarak hesaplanır. Cihazı bizzat elden teslim ettiğinizden veya kargonun teslim ettikten sonra süre başlar.

20 iş gününe cumartesi dahil mi?

20 iş gününde Cumartesi günüde sayılır.