Sivrisinek gelmemesi için ne yapmak lazım?

İçindekiler:

  1. Sivrisinek gelmemesi için ne yapmak lazım?
  2. Sivrisinek hangi ağaçlara gelmez?
  3. Sinek hangi kokudan kaçar?
  4. Sivrisinek kolonya kokusuna gelir mi?
  5. Canlı çiçeklerde küçük sinekler nasıl yok edilir?
  6. Sinek kovucu ne yakılır?
  7. Sinek hangi ota gelmez?
  8. Sivrisinek ısırığı izi nasıl geçer?
  9. Sirkeye sivrisinek gelir mi?
  10. Sivrisinek ışıktan kaçar mı?
  11. Saksıda oluşan küçük sinekler nasıl yok edilir?
  12. Küçük sinekleri ne kaçırır?
  13. Sinek kaçırmak için kahve nasıl yakılır?
  14. Fesleğen çiçeği sinek kovar mı?
  15. Sinek için kahve nasıl yakılır?
  16. Sinek ısırığı izi nasıl geçer?

Sivrisinek gelmemesi için ne yapmak lazım?

İşte sinekleri ve diğer haşereleri uzaklaştıran, eve, hatta çocuklarınıza gönül rahatlığıyla uygulayabileceğiniz bazı doğal karışımlar:
  1. 1- EN TEMEL MALZEME: SİRKE. ...
  2. 2- LİMON VE KARANFİL. ...
  3. 3- LİMON OTU (CITRONELLA) ...
  4. 4- SU DOLU ŞEFFAF POŞET. ...
  5. 5- TURUNÇGİL KABUKLARI. ...
  6. 6- ESANSLI YAĞLAR. ...
  7. 7- CADI FINDIĞI YAĞI. ...
  8. 8- MALT SİRKE.

Sivrisinek hangi ağaçlara gelmez?

Sivrisinekleri uzaklaştıran 9 bitki sizin çözüm olabilir.
  • Kedi Nanesi. Bu küçük bitkinin sadece kedilere özel olduğunu sanabilirsiniz, ama sivrisinek kovucu olarak da epey başarılı! ...
  • Limon Kekiği. ...
  • Lavanta. ...
  • Fesleğen. ...
  • Melisa. ...
  • Limon otu. ...
  • Kadife Çiçeği. ...
  • Biberiye.
Daha fazla öğe...

Sinek hangi kokudan kaçar?

Karanfil ile portakalın kokusu birleştiğinde ortaya çıkan keskin aroma sinekleri rahatsız etmeye yeter. Bir portakalın kabuğuna yaklaşık 20 adet karanfili sıkıştırın ve girdikleri alanlara yerleştirin. Karasinekler diğerlerinde de olduğu gibi lavantanın kokusundan da nefret ederler.

Sivrisinek kolonya kokusuna gelir mi?

-Karanfil, lavanta ve portakal kabuğu kokusunu sinekler sevmez. Bu kokularda bir losyon, kolonya ve oda kokusu, mum gibi seçenekleri kullanabilirsiniz. -Sarımsak ve soğan kokusu sivrisinekleri uzaklaştırmanın bir yoludur. ... Vücudunuzun yayacağı kokudan dolayı sivrisinekler uzaklaşacaktır.

Canlı çiçeklerde küçük sinekler nasıl yok edilir?

Saksı çiçeğinde küçük sinekler için; içilmiş sigara izmaritlerini kötü kokusu sebebiyle toprağı biraz eşeleyerek izmariti toprağa gömme yöntemi ile saksılarda oluşan küçük sinekler başlarda azalır ve bir süre sonra bitkilerinizi terk eder.

Sinek kovucu ne yakılır?

Limon yağı, lavanta yağı ve portakal yağı da sinek kovucu olarak kullanılabilir.

Sinek hangi ota gelmez?

Fesleğen kokusu sivrisinekleri uzaklaştırır. Başucunuza bir saksı fesleğen ya da bir tutam reyhan koyarsanız, odanıza sivri sinek gelmez.

Sivrisinek ısırığı izi nasıl geçer?

Buz uygulaması kaşıntının giderilip şişliğin azalmasını sağlar. Sinek ısırığı olan bu bölgenin kaşınması cilt üzerinde meydana gelen enfeksiyonu daha da artacaktır bu nedenle elle kaşınılmamalıdır. Sinek ısırığı olan bölgeye limon suyu uygulamak hem kaşıntıyı hem de şişliği giderecektir.

Sirkeye sivrisinek gelir mi?

Odanızın penceresinin önüne içine sirke ilave edilmiş bir bardak su koyarsanız sivrisinekler odanızdan uzaklaşacaktır. Sirke güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görür. ... İsterseniz bu karışımı vücudunuza sürerek de sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Sivrisinek ışıktan kaçar mı?

Yeni çalışma gündüz ısıran sivrisineklerin, özellikle de döllenmiş yumurtaları için kan emmesi gereken dişilerin, günboyu dalga boyu ne olursa olsun ışıktan hoşlandığını gösterdi. Bunun akisne gece ısıran türler günboyu UV ışığından ve mavi ışıktan uzak duruyor.

Saksıda oluşan küçük sinekler nasıl yok edilir?

Saksı çiçeğinde küçük sinekler için; içilmiş sigara izmaritlerini kötü kokusu sebebiyle toprağı biraz eşeleyerek izmariti toprağa gömme yöntemi ile saksılarda oluşan küçük sinekler başlarda azalır ve bir süre sonra bitkilerinizi terk eder.

Küçük sinekleri ne kaçırır?

Bir litre suya iki kaşık sirke, bir kaşık şeker, birkaç damla bulaşık deterjanı koyun ve karıştırın. Bu karışımı kaselere koyup sineklerin olduğu bölgelere bırakın. Bir kabın içine birkaç parça tatlı meyve koyup, üstünü streç filmle iyice kapatın.

Sinek kaçırmak için kahve nasıl yakılır?

Kahve telvesini çakmakla yakarak dumanının sağa sola gitmesini sağlıyoruz. Hem güzel bir koku yayıyor hem de kara sinek ve sivri sineklerin gelmesini engelliyor.

Fesleğen çiçeği sinek kovar mı?

Fesleğen, aynı zamanda iyi bir sivrisinek kovucudur. Aktardan alacağınız fesleğen tohumlarını kapı ve pencerelerinizin önünde bir saksıya veya kap içine ekin. Eğer tohumdan yetiştirmeyi bekleyemeyecek kadar aceleciyseniz artık her pazarda bulabileceğiniz fidelerini alıp saksılara dikebilirsiniz.

Sinek için kahve nasıl yakılır?

çay tabağına bir tatlı kaşığı kuru kahve koyulur ve yakılır. biraz zor yanar ama yanınca da tütsü kıvamına gelir. dumanı tüterken, hoş kahve kokusu sarar etrafı. uzun bir süre de yanmaya devam eder. bu yöntemle sineklerin yaklaşmadığı bilinmekte. kahve severler için de oldukça keyif veren bir ortam olur ayrıca.

Sinek ısırığı izi nasıl geçer?

Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin en etkili ve kolay yöntemlerinden biri 10 dakikalık soğuk kompres uygulamaktır. Sivrisinek ısırığına bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alır.