Istinaden ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Istinaden ne demek örnek?
  2. Istinaden nasıl kullanılır?
  3. Istisnaen nedir?
  4. Neye ithafen ne demek?
  5. Kararına istinaden ne demek?
  6. Istinaden mi binaen mi?
  7. Farsça Istâden ne demek?
  8. Istisnalar kaideyi bozmaz ne demek TDK?
  9. Gündeme ithafen ne demek?
  10. Binaen kelimesi Turkce mi?
  11. Bilahare nasıl kullanılır?
  12. Farsça tamlamalarda tamlanan birden fazla ise hangi kural uygulanır?
  13. Osmanlıca çok güzel ne demek?
  14. Istisnalar kaideyi bozmaz kaç yılında çıktı?
  15. Istisna kelimesi nereden gelir?

Istinaden ne demek örnek?

Farklı kaynaklara göre ise buna istinaden kelimesinin anlamı var olan bir görüşe dayanmak ve güvenmek anlamı taşımaktadır. İstinaden kelimesi ile ilgili cümle örnekleri şu şekildedir: - Buna istinaden istatistiksel başka bir plan daha devreye girecek. - Buna istinaden 2014 yılında emekliliğe başvurdum.

Istinaden nasıl kullanılır?

Zarf niteliğinde kullanılan istinaden sözcüğü, herhangi bir durumu daha net şekilde açıklamak ya da cümleyi devam ettirmek amaçlı kullanılır. Yaşanabilecek olası durum karşısında bir görüş ve düşünceye dayanarak, güvenerek anlamı üzerinden ele alınmaktadır.

Istisnaen nedir?

İSTİSNAEN = (istisnaen nedir; istisnaen ne demek; istisnaen İngilizcesi) Kurala uymayarak, kurala aykırı olarak, kuraldışı olarak.

Neye ithafen ne demek?

1. Biri için sunma, birinin adına armağan etme. İthaf etmek: Bir eseri, birinin adına sunmak, ona hediye etmek.

Kararına istinaden ne demek?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre istinaden kelimesinin anlamı "Bir görüşe, bir düşünceye dayanarak, güvenerek." şeklinde. İstinaden kelimesi zarf olarak kullanılır ve (istina:den), Arapça istināden kelimesinden Türkçe'ye girmişti.

Istinaden mi binaen mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle İstinaen şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İstinaden şeklinde olmalıdır.

Farsça Istâden ne demek?

İSTÂDE. ( ﺍﺳﺘﺎﺩﻩ– ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﻩ) sıf. (Fars. іstāden “ayak üzeri olmak, durmak”tan іstāde – istāde) Durmuş, ayakta: “İstâde-i mevki-i tâzim: Saygı vaziyetinde durmuş.” Hizmetkârları şeb-tâ-seher makām-ı hizmette kemerbeste vü istâde

Istisnalar kaideyi bozmaz ne demek TDK?

Bu kalıplaşmış ifadelerden en bilineni ''İstisnalar kaideyi bozmaz'' sözüdür. İstisnalar Kaideyiz Bozmaz sözü, bir kereye mahsus olmak üzere gerçekleşen şeylerin kuralları değiştirmeyeceği anlamına gelir. İstisna kelimesinin sözlük anlamı, bir şeyi kuralların dışında ya da eş değer olan şeylerden ayrı tutmaktır.

Gündeme ithafen ne demek?

İthafen; Genellikle duyguları ve düşünceleri yada bir ürün yada bir nesneyi, sevilen birisine adamak anlamına gelmektedir.

Binaen kelimesi Turkce mi?

Binaen kelimesi Arapça kökenlidir. - Bu mülahazaya binaen, padişaha hitaben bir telgrafname hazırlandı.

Bilahare nasıl kullanılır?

Bilahare sözcüğü hem tek başına hem de cümle içerisinde amaca uygun kullanılabilmektedir. Bu konuda cümle için verilecek bir örnek olarak şunu yazmak mümkün; ''Benim işim bittiği zaman bilahare yanına gelirim.'' Yukarıdaki cümlede görüldüğü gibi işin bitti vakit daha sonra yanına geleceği üzerine anlam taşımaktadır.

Farsça tamlamalarda tamlanan birden fazla ise hangi kural uygulanır?

Osmanlı Türkçesinde Farsça gramere göre tamlamalar yapılırken tamlanan kelime için birden fazla sıfat kullanılması durumunda bu sıfatlar birbirine daha önce açıklandığı üzere izâfet kesresi (-ı / -i) ile bağlanabilir. Bu irtibat bazen sıfatlar arasına konulan bir و harfi aracılığı ile de sağlanabilir.

Osmanlıca çok güzel ne demek?

ahsen / احسن / احش / اَحْسَنْ En güzel. Çok güzel.

Istisnalar kaideyi bozmaz kaç yılında çıktı?

"Baytar" ve "İstisnalar Kaideyi Bozmaz" şarkılarını kendisi seslendirirken Mozole Mirach ve Sitem Depresif ile birlikte "Sansür Perdesi"ni seslendirdi....
Kafile
Yayımlanma27 Haziran 2006
TarzRap
DilTürkçe
ŞirketMelankolia Müzik
6 satır daha

Istisna kelimesi nereden gelir?

Arapça s̠ny kökünden gelen istis̠nāˀ إستثناء "1. bir yemin veya sözleşmeyi hukuken geçersiz kılacak şekilde bir şart ileri sürme, 2. dışlama, hariç tutma" sözcüğünden alıntıdır. ... Bu sözcük Arapça is̠nān إثنان "iki" sözcüğünden türetilmiştir. sani maddesine bakınız.