Sudoku nasıl oynanır kuralları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sudoku nasıl oynanır kuralları nelerdir?
  2. Kazık sudoku nasıl çözülür?
  3. Kare Oyunu Nasıl Oynanır?
  4. Sudoku nasıl oynanır kısa bilgi?
  5. Zor Sudoku kaç dakikada çözülür?
  6. Renkli Nonogram nasıl oynanır?
  7. Nonogram nasil oynanır?
  8. Bölgesel Apartmanlar oyunu nasıl oynanır?
  9. Apartman Sudoku Nedir?

Sudoku nasıl oynanır kuralları nelerdir?

Üç Temel Kural * Her satırda tüm rakamlar bulunmalı ve bu rakamlar sadece birer defa yer almalıdır. * Her sütunda tüm rakamlar bulunmalı ve bu rakamlar sadece birer defa yer almalıdır. * Her 9 bölgede tüm rakamlar bulunmalı ve bu rakamlar sadece birer defa yer almalıdır.

Kazık sudoku nasıl çözülür?

Kazık Sudoku çözmenin en önemli taktiklerinden biri “45 kuralı” olarak bilinen yöntemdir. Kurallardan bildiğimiz üzere her blok, satır veya sütun 1 ile 9 arasındaki tüm sayıları içermelidir ve bu sayıların toplamı 45 olmalıdır. Bu bilgiye dayanarak ve kafeslerin toplamını çıkararak başka sayıları tahmin edebiliriz.

Kare Oyunu Nasıl Oynanır?

Bu bulmacalarda amacınız tüm ızgarayı siyah beyaz karelere boyamak veya X ile işaretleyerek boş kutu olduğunu belirtmektir. Hangi hücrelerin boş bırakılacağını belirlemek, hangisinin doldurulacağını belirlemek kadar önemlidir.

Sudoku nasıl oynanır kısa bilgi?

Her satır ve her sütunda, 1'den 9'a kadar olan rakamları sadece bir defa kullanıp dizebilmeyi başarmak gerekir. Aynı şekilde kalın ve belirgin çizgilerle ayrılmış her kutunun içinde de, 1'den 9'a kadar olan rakamlar birer defa kullanılmalıdır. Sudoku bulmacaların büyüklüğüne ve çesidine göre isimlendirilir.

Zor Sudoku kaç dakikada çözülür?

Hiçbir rakam sudokuda tekrarlanamaz ve eksik bırakılamaz. Bir sudoku bulmacanın çözümü zorluk derecesine göre en az 20 dakika ile en çok 2 saat arasında değişebilmektedir.

Renkli Nonogram nasıl oynanır?

Oyunda, kareleri ipuçlarına göre renklendirip gizli resimleri ortaya çıkarıyorsunuz. Oyunun kuralları oldukça basit ancak oynanışı da bir o kadar dikkat çekici. Renk gruplarının sırasını takip edip uygun kareleri işaretlemek için renkleri değiştiriyorsunuz. Farklı renk grupları birbirinin yanına koyulabiliyor.

Nonogram nasil oynanır?

Her sayı, boyamanız gereken bitişik hücre sayısını gösterir. Bir sıra veya sütunun yanındaki sayılar, boyanmış hücre grubu sayısını gösterir. Farklı boyanmış hücre grupları arasında en azından bir boş hücre olmalıdır.

Bölgesel Apartmanlar oyunu nasıl oynanır?

APARTMANLAR NASIL OYNANIR?
  1. Her satırda ve her sütunda 1'den n'e kadar tüm rakamlar (apartmanlar) yalnız birer kez yer almalıdır. ...
  2. Diyagramın dışında verilen sayılar, o yönden bakıldığında kendinden daha yüksek katlı bir apartmanın arkasında kalmayıp görülebilen apartman sayısını vermektedir.

Apartman Sudoku Nedir?

Her görevde oyun platformunun belirli yerlerine rakamlar koyuyorsunuz. Bu rakamlar, o rakamın olduğu yerden bakılınca kaç tane apartman bloku göreceğinizi söyler. ... Yani oyun platformunun bir kısmında 1 rakamı varsa en uzun bloku öne koymalısınız ki diğer bloklar gözükmesin, sadece bir apartman bloku gözüksün.