Şehirler arası yol izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Şehirler arası yol izni nasıl alınır?
  2. Şehirler arası seyahat izni e Devlet'ten nasıl alınır?
  3. Araçla seyahat serbest mi?
  4. Hafta sonu şehirler arası otobüsler çalışacak mı?
  5. Otobüs seyahat kısıtlaması var mı?

Şehirler arası yol izni nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi ya da yol izni belgesi için öncelikle e-Devlet'e kişisel bilgilerle giriş yapılır. Arama butonuna "İçişleri Bakanlığı E-Başvuru" yazılır. Sağ üstte yer alan "Yeni Başvuru" butonuna tıklanır. Ardından Başvuru Türü kısmından "Seyahat İzin İşlemleri" seçeneği tercih edilir.

Şehirler arası seyahat izni e Devlet'ten nasıl alınır?

E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e - Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

Araçla seyahat serbest mi?

özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirler arası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmeleri kaydıyla izin verilecektir. ... Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Hafta sonu şehirler arası otobüsler çalışacak mı?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00'e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir.

Otobüs seyahat kısıtlaması var mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Seyahat izin belgesi olmayanlara uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında bilet kesilmeyecek.