Kaç DC ile mezun olunur?

İçindekiler:

  1. Kaç DC ile mezun olunur?
  2. DC ile nasıl geçilir?
  3. Auzef DC ve DD geçer mi?
  4. DC notu büte girer mi?
  5. DC ve DD başarı notu olan öğrenci hangi şartlarda mezun olabilir?
  6. DC ortalamayı nasıl etkiler?
  7. DC ile geçilen ders tekrar alınır mı?
  8. DC koşullu geçme ne demek?
  9. Auzef DD notu ne demek?
  10. Istanbul AÖF DD geçer mi?
  11. DC ile yatay geçiş olur mu?
  12. Dersten koşullu geçmek ne demek?
  13. DC ve DD notu kaç puan?
  14. DC olursa ne olur?
  15. Üniversitede koşullu geçmek ne demek?
  16. Istanbul Üniversitesi Açıköğretim DD ile geçilir mi?
  17. Istanbul üniversitesi ders geçme notu kaç?

Kaç DC ile mezun olunur?

DC ve DD İle Geçilir Mi? DC ve DD yukarıda saymış olduğumuz koşullu geçme şartlarına tabidir. Şayet mezuniyet puanınız 2 ve üzerinde ise herhangi bir sorun yaşamadan mezun olabilirsiniz.

DC ile nasıl geçilir?

DD, DC, CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi (2.dönem) sonunda Genel Not Ortalamanızı (GNO) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer Genel Not Ortalaması'nı 2.0'dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalırsınız.

Auzef DC ve DD geçer mi?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise CD, DC ve DD geçer harf notlarıdır. FF ise başarısız harf notudur.

DC notu büte girer mi?

DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz.

DC ve DD başarı notu olan öğrenci hangi şartlarda mezun olabilir?

Üniversitede DC ve DD Ders Notu İle Geçilir Mi? Aldığınız dersteki geçme notu DC ve DD ise söz konusu dersi şartlı veya koşullu geçmişsiniz demektir. Mezun olma aşamasına geldiğinizde ortalamanız 02.00 veya 02.00'inin üzerinde ise sorunsuz mezun olabilirsiniz.

DC ortalamayı nasıl etkiler?

DC olan harf notu ise dönem ortalamanız 2.00'ın üzerindeyse geçiyor altındaysa kalıyor. ODTÜ'de de benzer durum var. FF ve FD harf notu olan dersler kalıyor. DC ve DD notlarıysa şartlı geçmektedir.

DC ile geçilen ders tekrar alınır mı?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

DC koşullu geçme ne demek?

Aldığınız dersteki geçme notu DC ve DD ise söz konusu dersi şartlı veya koşullu geçmişsiniz demektir. Mezun olma aşamasına geldiğinizde ortalamanız 02.00 veya 02.00'inin üzerinde ise sorunsuz mezun olabilirsiniz.

Auzef DD notu ne demek?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

Istanbul AÖF DD geçer mi?

İstanbul Üniversitesi not sisteminde AA, BA, BB, CB, CC, DC, DD, FD ve FF harf notları kullanılmaktadır. Her harf notuna karşılık gelen bir katsayı vardır. ... Yukarıda sayılan katsayıları dışında bazı harf notlarının istisnai durumları vardır. Örneğin DC ve DD harf notları koşullu geçmektedir.

DC ile yatay geçiş olur mu?

Bu maddeye göre, DC harf notunuz geçişinize engel değil ancak o dersi başaramamış olarak yatay geçiş yapacaksınız. Bunun anlamı geçişten sonra size alttan ders verilecek olması.

Dersten koşullu geçmek ne demek?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. ... Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

DC ve DD notu kaç puan?

AA BA BB .. Sistemi 1
NotPuan Aralığı (100'lü sistem)Katsayı (4'lü sistem karşılığı)
DC65-691.5
DD60-641
FD50-590.5
FF0-490
5 satır daha

DC olursa ne olur?

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. ... Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

Üniversitede koşullu geçmek ne demek?

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir.

Istanbul Üniversitesi Açıköğretim DD ile geçilir mi?

- DD, DC harf notları koşullu geçildiğini gösterir, telafi sınavında işaretleme yapmak öğrencilerimizin tercihindedir, notlarını yükseltmek amacıyla işaretleme yapabilirler, her koşulda telafi sınavından alınan not geçerli olacaktır.

Istanbul üniversitesi ders geçme notu kaç?

Öğrencilerin, yarıyıl/yıl içi etkinlik notlarına bakılmaksızın bir dersten koşullu veyadoğrudan geçebilmeleri için açıköğretim programlarında yarıyıl/yılsonu sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 40 (kırk), uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 (elli) puan almaları gerekir.