Depo Kontrol Sistemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Depo Kontrol Sistemleri nelerdir?
  2. Stoklar neden artar?
  3. Stok kontrolü neden yapılır?
  4. Maksimum stok seviyesini belirleyen etkenler nelerdir?
  5. Stok yönetiminin amacı nedir?
  6. Stok denetimi nasıl yapılır?

Depo Kontrol Sistemleri nelerdir?

Depo Kontrol Sistemleri

  • Karlı yatırım yöntemlerinden biri, RFID depo yönetimi yazılımı ve barkod kullanarak deponun verimli bir şekilde işletilmesidir.
  • Depo kontrol sistemi (WCS) otomasyon fonksiyonlarını etkin bir şekilde yöneterek ve depo veya dağıtım operasyonlarını tüm yönleriyle kontrol ederek şirket verimliliği ve karlılık sağlar.

Stoklar neden artar?

Bunun sebepleri arasında tedarikçilerin izlediği politika, alışkanlıklar, birim fiyatı düşürebilmek için miktarı arttırmak, hazırlık (ayar, set-up) sürelerinin uzun olması sayılabilir. Bu gerekçelerden kurtulmadan “sadece ihtiyacımız kadar” temin edemeyiz ve stoklarımızı arttırırız.

Stok kontrolü neden yapılır?

Stok tutmak, üretim firmalarının maliyet kalemlerinden biridir. Her maliyet gibi stok da alternatif maliyet yükseltilmeden kontrol altında tutulmalıdır. Hem üretim talebini karşılayacak kadar stok elde bulundurulurken hem de lojistik, saklama, aşınma vb. maliyetler düşürülmeye çalışılır.

Maksimum stok seviyesini belirleyen etkenler nelerdir?

2.Maksimum Stok Düzeyini Belirleyen Etmenler a)Dayanıklılık derecesi, bir stok kaleminin özelliklerini yitirmeden saklanabileceği süre kısaldıkça o kalemin stokta tutulabileceği miktarı azalır.(ekmek-otomobil) b)Depolama kapasitesi, bir işletmenin toplam stok miktarı bunları depolama olanaklarıyla sınırlıdır.

Stok yönetiminin amacı nedir?

Stok Yönetimi, Ticari amaçla kurulan işletmelerin üretip satmak, kullanmak ve alıp satmak amacı ile satın aldıkları hammadde, yarı mamul, mamul ve diğer malzemelere ait işlemlerin en doğru şekilde planlanması ve kontrol edilmesidir.

Stok denetimi nasıl yapılır?

Denetim İşlemleri Fiziki stok sayımının tamamlanmasından sonra stok kalemlerinin fiyatlaması (değerlemesi) yapılır. Stok miktarı ile birim fiyat çarpılmak suretiyle, çarpımların toplamları alınarak, stokların toplam değeri hesaplanmış olur.