Ses nasıl oluşur kısaca e ödev?

İçindekiler:

  1. Ses nasıl oluşur kısaca e ödev?
  2. Ses dalgaları havada nasıl yayılır?
  3. Sesin Işitilmesini de etkili olan özellik nedir?
  4. Yıldırım nedir ve nasıl oluşur?
  5. Şimşeklerin oluşma sebebi nedir?
  6. Simsek neden meydana gelir?

Ses nasıl oluşur kısaca e ödev?

Ses,titreşimler yoluyla oluşur. Sesin oluşabilmesi için nesnelerin titreşim hareketi yapması gerekir.Titreşim hareketi yapan nesneler havada dalgalar halinde yayılarak kulağımıza gelir ve etki gerçekleştirir. Ses katı,sıvı ve gaz ortamlarda yayılabilir.

Ses dalgaları havada nasıl yayılır?

Ses dalgaları su dalgalarına benzer fakat su dalgaları gibi görünen dairesel dalgalar şeklinde değil, görünmeyen küresel dalgalar şeklinde yayılır. Ses dalgaları, ortamdaki taneciklerin kendilerinin değil, taneciklerin titreşim enerjilerinin taşınması sonucu oluşur.

Sesin Işitilmesini de etkili olan özellik nedir?

Sesin işitilmesini sağlayan özellik nedir ? Diye bir soru yöneltilmiş. Daha evvel dediğim gibi sesin şiddeti arttıkça duyulabilme özelliği artar. Cevabımız bu yüzden sesin şiddeti olacaktır.

Yıldırım nedir ve nasıl oluşur?

Yıldırım, bulut ile yer arasında meydana gelen yüksek gerilimli bir elektrik boşalmasıdır. ... Bulutla yer arasındaki potansiyel farkı artarak belirli bir değere eriştiğinde, hava iletken olmamasına rağmen hava içerisinde iletken bir kanal oluşur ve elektriksel boşalma başlar, yani yıldırım meydana gelir.

Şimşeklerin oluşma sebebi nedir?

Şimşek, bir bulut kümesi aşırı miktarda + veya - elektrik yükü ile yüklendiğinde meydana gelen, gözle görülür elektrik boşalmasıdır. Elektrik yükünün hava direncini kıracak kadar çok olması gerekir. Şimşek ve yıldırım sadece kümülonimbüs bulutlarında görülür. Diğer bulutlarda sadece enerji akımı sayesinde görülebilir.

Simsek neden meydana gelir?

Şimşek nedeniyle oluşan yıldırım çevresindeki havada çok büyük bir basınç ve sıcaklık yükselmesi meydana gelir. Yıldırım demetlerini çevreleyen bölgede oluşan bu ani sıcaklık ve basınç değişimi sebebiyle hava çok hızlı bir şekilde genleşir. Genleşme sırasında sonik adı verilen ses dalgaları oluşur.