Araç değer kaybı davası kaç günde sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Araç değer kaybı davası kaç günde sonuçlanır?
  2. Değer kaybı şartları nelerdir?
  3. Değer kaybı davası kime karşı açılır?
  4. Değer kaybı davası nereye açılır?
  5. Değer kaybı davası ne kadar sürer?
  6. Araç değer kaybına Nasıl Başvurulur?
  7. Araç değer kaybı kaç yaşa kadar?
  8. Değer kaybını kimler talep edebilir?
  9. Değer kaybı raporunu nereden temin edeceksiniz?
  10. Değer kaybı tazminatı kimden talep edilir?
  11. Hasar nedeniyle oluşan değer kaybı nasıl alınır?
  12. Tampon tamiri değer kaybına girer mi?
  13. Çamurluk değer kaybına girer mi?
  14. Araç değer kaybı en fazla ne kadar?
  15. Değer kaybı tazminatı nedir?

Araç değer kaybı davası kaç günde sonuçlanır?

Eğer yapılan ödeme araçta meydana gelen değer kaybını hakkaniyetli olarak karşılıyorsa dava açmaya dahi gerek kalmamaktadır ve bu çözüm yolu 15 gün içerisinde sonuçlanır. Aksi halde sigorta şirketine karşı açılan değer kaybı talep ve davaları tahkime gider.

Değer kaybı şartları nelerdir?

Araç Değer Kaybı Şartları
  • Kaza tarihinden itibaren 2 yıl geçmemiş olmalı,
  • Kaza tamamen sizin kusurunuzla gerçekleşmemeli (% 100 kusurlu olmamalısınız),
  • Aracınızın yaşı 36'dan fazla olmamalı,
  • Aracınızın kilometresi 160.000'den fazla olmamalı,
  • Aracınız hurdaya çıkarılmış olmamalı.

Değer kaybı davası kime karşı açılır?

Araç Değer Kaybı Davası Kime Karşı Açılır? Kasko şirketleri araç değer kaybını karşılamadıkları için, araç değer kaybı davası kazaya sebebiyet veren kişiye, aracın ruhsat sahibine ve kusurlu olan karşı aracın Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortacısına açılmaktadır.

Değer kaybı davası nereye açılır?

Araç değer kaybı tazminat davası bakımından sigorta şirketi hasım gösterilecekse görevli mahkeme asliye ticaret mahkemesidir. Eğer karşı taraf tacir değilse ve sigorta şirketi hasım gösterilmeyecekse davanın asliye hukuk mahkemesinde açılması gerekir.

Değer kaybı davası ne kadar sürer?

Maddi hasarlı bir trafik kazası nedeniyle aracınız değer kaybettiyse kazadaki kusur oranınıza göre araç değer kaybı tazminatı davası açmanız gerekmedir. Örneğin kazaya neden olan ve %100 kusurlu bulunan aracın sahibi tarafından açılan dava reddedilir. Dava süreci ortalama 9 ay ile 2 yıl arasında neticelenmektedir.

Araç değer kaybına Nasıl Başvurulur?

Araç Değer Kaybı İçin Nereye Başvurulur? Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir.

Araç değer kaybı kaç yaşa kadar?

Aracınız 125.000 km'nin üzerinde olmalıdır. Araç değer kaybı yaş sınırı 10 yıl olarak belirlenmiştir. Aracınız 10 yaşından büyük olmamalıdır. Karşı tarafın trafik sigortasının bulunması gerekmektedir; eğer kazayı yapan tarafın trafik sigortası yoksa araç değer kaybını bizzat ödemek zorunda kalır.

Değer kaybını kimler talep edebilir?

Araç Değer Kaybını Kim Karşılar? Hasarlı kaza sonrasında araç değer kaybı oluştuğu takdirde bu kaybı kusursuz taraf talep edebilir ve karşı tarafın sigortasından kaybolan değer tahsil edilir. Kusurlu taraf ise değer kaybını ancak kasko sigortalarından talep edebilirler.

Değer kaybı raporunu nereden temin edeceksiniz?

Araç eksperlerini netten de bulabileceğiniz gibi mahallenizdeki sigorta acentasına uğrayarak temin edebilirsiniz. Eksperi bulduktan sonra ondan “araç hasar ve değer kaybını ölçümlemesi için bilirkişi raporu” hazırlatmasını isteyebilirsiniz.

Değer kaybı tazminatı kimden talep edilir?

Araç değer kaybı tazminat davası ile araçta meydana gelen hasarlar, araçta hasar nedeniyle meydana gelen değer kaybı gerek kusurlu araç sahibinden gerekse de kusurlu araç sahibinin trafik sigortasından talep edilebilir.

Hasar nedeniyle oluşan değer kaybı nasıl alınır?

Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir. Hatalı sürücünün trafik sigortası bulunmuyorsa, sürücüye veya ruhsat sahibine dava açılabilir.

Tampon tamiri değer kaybına girer mi?

Bu madde gereğince, mini onarım ile giderilebilen basit kaporta, plastik tampon/parça onarımları, cam, radyo/teyp, lastik, hava yastığı, jant, mekanik, elektrik, elektronik ve döşeme aksamı hasarları teminat dışı kalmakta, bu sebeple plastik olan ön ve arka tampon hasarları değer kaybı hesaplamasında dikkate ...

Çamurluk değer kaybına girer mi?

HANGİ PARÇALARDA DEĞER KAYBI OLUŞUR ? Araç Değer kaybı oluşabilmesi için, aracınızın kaporta aksamı kapı,çamurluk, kaput, direk, bagaj kapağı, marşpiyel vb. ya da şasesiyle ilgili düzeltme, boyama, kesme, değişim gibi işlemler görmesi gereklidir.

Araç değer kaybı en fazla ne kadar?

Daha önce değer kaybı ödemelerinde en fazla sigorta teminatının yüzde 15'i ödeniyordu. Bir diğer deyişle 36 bin TL olan sigorta teminatının yüzde 15'i TL yapıyor. Yani eski düzenlemeye göre aracınızda 20 bin TL'lik değer kaybı olsa bile en fazla TL ödeniyordu. Yeni düzenlemedeyse bu sınır kalktı.

Değer kaybı tazminatı nedir?

Araç değer kaybı aracınızın karışmış olduğu çift taraflı bir kaza sonrası, onarım sonucunda aracınızın fiyatındaki düşme miktarı kadar alınabilen tazminattır. Yani açacak olursak aracınızın kaza önceki fiyatı ile kaza sonraki fiyatı arasındaki farkın tazminidir.