18 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?

İçindekiler:

  1. 18 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?
  2. 17 yaş şehirler arası yolculuk yapabilir mi?
  3. 18 yaş altı tek başına yurtdışına çıkabilir mi?
  4. 65 yaş üstü seyahat izni kalktı mı?
  5. Seyahat kısıtlaması kaç yaş sınırı?

18 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.

17 yaş şehirler arası yolculuk yapabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

18 yaş altı tek başına yurtdışına çıkabilir mi?

18 yaşından küçük kişilerin yurt dışına çıkabilmesi ve vize başvurusunda bulunabilmesi için, yasal vasileri tarafından noter aracılığı ile verilmiş izin yazısıdır. 18 yaşından küçük kişiler yasal vasilerinin her ikisi olmadan yurt dışına seyahat edebilmesi için noter onaylı tebliğ/muvafakatname almak zorundadırlar.

65 yaş üstü seyahat izni kalktı mı?

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT EDEBİLECEK ? 65 yaş üstü 1 Temmuz 2021 tarihinden şehirler arası herhangi bir izin almaksızın seyahat edebilecek.

Seyahat kısıtlaması kaç yaş sınırı?

Çıkış, varış ve güzergah illerinde yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller bulunması halinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımız/gençlerimizin şehirlerarası seyahatleri halihazırdaki uygulamadaki gibi izne tabi olup 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgemizle belirlenen esaslar ...