Yeşilay'ın çalışma alanları nerelerdir?

İçindekiler:

  1. Yeşilay'ın çalışma alanları nerelerdir?
  2. Yeşilay kim veya kimler tarafından kurulmuştur?
  3. Yeşilay kim tarafından ne zaman ve nerede kurulmuştur?
  4. Yeşilay Derneği'nin görevi nedir ne ile mücadele eder?
  5. Yeşilay hangi amaçla kuruldu?
  6. Yesil ayi kim kurdu?
  7. Amatemin görevi nedir?
  8. Amateme yatmak ne demek?
  9. Cematem nedir?
  10. Yedam ücretli mi?
  11. Yedam ne yapar?
  12. Yeşilay sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar?
  13. Madde bağımlılığı tedavisi için nereye başvurulur?
  14. Yeşilay iş başvurusu nasıl yapılır?
  15. Alo 115 nedir?
  16. 115 numarası nedir?

Yeşilay'ın çalışma alanları nerelerdir?

Çalışma Alanlarımız

  • Alkol bağımlılığı
  • Tütün bağımlılığı
  • Madde bağımlılığı
  • Kumar bağımlılığı
  • Teknoloji bağımlılığı

Yeşilay kim veya kimler tarafından kurulmuştur?

Mazhar Osman Usman

Yeşilay kim tarafından ne zaman ve nerede kurulmuştur?

YEŞİLAY TARİHÇESİ Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin'in izniyle 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay'ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.

Yeşilay Derneği'nin görevi nedir ne ile mücadele eder?

Ülkemizde yaşayan başta gençler ve tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruyan, kurtaran ve bunlara karşı eğiten bir kurumdur. Bu kötü alışkanlıklarla mücadele eden herkese yardımcı olmaktadır. İşte Yeşilay'ın görevleri; ... – Yeşilay, tüm mağdur kişilere yardımcı olur.

Yeşilay hangi amaçla kuruldu?

Yeşilay 1920 yılında kuruldu. İlk kuruluş amacı alkol bağımlılığıyla mücadele içindi. Yıllar geçtikte Yeşilay çalışma alanlarına sigara, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlığını da ekledi.

Yesil ayi kim kurdu?

Mazhar Osman Usman

Amatemin görevi nedir?

AMATEM kliniği alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerinin yapıldığı bir kliniktir. İlaç tedavilerinin yanında bireysel psikoterapiler, grup psikoterapileri, alkol ve madde ile ilgili eğitsel çalışmalar, rehabilitasyon ve dışarıya hazırlık faaliyetleri ve aile bilinçlendirme programları yapılmaktadır.

Amateme yatmak ne demek?

Merkez sadece bağımlı hastalara hizmet vermeyi amaçlamaktadır. AMATEM'de yatarak veya ayaktan tedavi olunabilir. Tedavinin ilk aşamasında alkol veya madde kullanımının kesilmesine bağlı olan yoksunluk bulguları tedavi edilmektedir. Bu aşamada ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

Cematem nedir?

Diyarbakır Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), 18 yaş altı çocukların çeşitli aktivitelerle madde bağımlılığından kurtulmalarına yardımcı oluyor.

Yedam ücretli mi?

Kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet verilir. YEDAM'da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür. YEDAM'da sunulan tüm hizmetler ücretsizdir. YEDAM, hizmetlerini ayaktan sürdürmektedir.

Yedam ne yapar?

Yardımcı olmaya hazırız. YEDAM olarak tütün, alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz.

Yeşilay sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar?

Sosyal hizmet uzmanları bağımlılık alanında bireylerin karşılanmayan ihtiyaçlarının saptanması ve çözümünde aktif rol oynamaktadırlar. Bağımlılık tedavisi multidisipliner yapıya sahip bir ekip tarafından yapılmaktadır.

Madde bağımlılığı tedavisi için nereye başvurulur?

Madde kullanan ve tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemlerine çözüm arayan kişi ve yakınları hastanelere bağlı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezleri (AMATEM) ile psikiyatri kliniklerine başvurarak tedavi olabilirler.

Yeşilay iş başvurusu nasıl yapılır?

Kurumumuzda çalışmak isteyen adayların CV'lerini kariyer@yesilay.org.tr adresine iletmelerini rica ederiz. Sepetçiler Kasrı Kennedy Cad.

Alo 115 nedir?

YEDAM 115 numaralı hat üzerinden bağımlılara, bağımlı yakınlarına veya bağımlılıkla ilgili bilgi almak isteyenlere danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

115 numarası nedir?

Trafik polisi - 116. Polis - 991; Ambulans - 907; Yangın - 939; Trafik polisi - 945.