Düşünce sözcüğünün eş anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Düşünce sözcüğünün eş anlamı ne?
  2. Düşünce eş sesli mi?
  3. Düşünce fikir eş anlamlı mı?
  4. Yaşam kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Hayat kelimesi yerine ne kullanılır?
  6. Bütün kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  7. Hayatın eş anlamlı kelimeleri nelerdir?

Düşünce sözcüğünün eş anlamı ne?

Düşünce eş anlamlısı olarak ilk akla gelen kelime "fikir"dir. Bunun dışında düşüncenin eş anlamlısı olarak ide, idea, kanı, kanaat, görüş kelimeleri de gösterilebilir.

Düşünce eş sesli mi?

Anlamları birbirinin aynısı olan fakat yazılışları ve okunuşları oldukça farklı olsan sözcüklere anlamdaş (eş anlamlı) kelimeler denir. ... Düşünce kelimesinin anlamlısı ⇒ Fikir, ide, idea, mütalaa.

Düşünce fikir eş anlamlı mı?

Fikir kelimesinin eş anlamlı kelimelerinden ilki " Düşünce" kelimesidir. Düşünce kelimesi aynı zamanda fikir de demektir. ... Bir diğer fikir kelimesinin anlamı ise " İde" kelimesi olmaktadır.

Yaşam kelimesinin eş anlamı nedir?

Hayat kelimesi haricinde olan yaşam kelimesinin eş anlamlıları ömür ve durmuş kelimeleridir.

Hayat kelimesi yerine ne kullanılır?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman hayat kelimesine karşılık olarak 'yaşam' ya da 'ömür' karşımıza çıkıyor. Bu her iki kelime de yazılışları ve okunuşları farklı olsa dahi, hayat kelimesini karşılayarak aynı anlam üzerinden değerlendirme potansiyeli sunuyor.

Bütün kelimesinin eş anlamlısı nedir?

1- Tam: ''Tam anlamıyla'' ve ''tamamen'' şeklinde de kullanılan tam sözcüğü, bütün ile anlamlıdır.

Hayatın eş anlamlı kelimeleri nelerdir?

Hayat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük "yaşam" sözcüğüdür. Yazılışları ve okunuşları farklı anlamları aynı olan sözcükler olarak bilinen eş anlamlı sözcüklerden en sık kullanılanları arasında hayat-yaşam yer almaktadır. Hem hayat kelimesi hem yaşam kelimesi tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilmektedir.