Aladağlar Milli Parkı hangi ildedir?

İçindekiler:

  1. Aladağlar Milli Parkı hangi ildedir?
  2. Aladağlar Milli Parkı açık mı?
  3. Aladağlar Milli Parkı'na nasıl gidilir?
  4. Aladağlar yedigöllere nasıl gidilir?
  5. Aladağlar Ne dağı?
  6. Aladağ Yedigöller nerededir?
  7. Aladağ hangi bölgede?
  8. Kayseri Aladağlar Milli Parkı arası kaç km?
  9. Aladağlar ne tür dağdır?
  10. Aladağlara Ne zaman gidilir?
  11. Ala Dağı nereye bağlı?
  12. Aladağ kaç metre?
  13. Aladağ başkanın çardağı Adana arası kaç km?
  14. Adana Aladağ nereye bağlı?
  15. Yedigöller Kayseri nerede?
  16. Melendiz Dağı Ne dağı?
  17. Kaçkar Dağı kıvrım mı kırık mı?
  18. Aladağlarda ayı var mı?
  19. Aladag hangi bolgeye aittir?

Aladağlar Milli Parkı hangi ildedir?

Aladağlar
Aladağlar Millî Parkı
Yükseklik3.771 m (12.372 ft)
Koordinatlar37°49′K 35°10′D
Coğrafya
KonumAdana, Kayseri, Niğde
6 satır daha

Aladağlar Milli Parkı açık mı?

Niğde Çamardı arası 65 km, Adana Çamardı arası 160 km ve Kayseri Yahyalı da 66 km mesafededir. Aladağlar Milli Parkı ziyaret günleri ve saatleri: ... Aladağlar Milli Parkı 08.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Aladağlar Milli Parkı'na nasıl gidilir?

Aladağ Millî parkına Niğde ve Kayseri üzerinden ulaşabilirsiniz. Niğde ili üzerinden öncelikle Çamardı ilçesine ulaşıp buradan 15 km gittikten sonra milli parka ulaşabilirsiniz. Kayseri üzerinden ise öncelikle Yahyalı ilçesine ulaşıp buradan 30 km gittikten sonra milli parka ulaşabilirsiniz.

Aladağlar yedigöllere nasıl gidilir?

Bölgeye ulaşmak için 3 seçenek mevcut: tren, otobüs ve uçak. Şöyle ki, Ankara-Adana trenine biniyorsunuz Pozantı durağında iniyorsunuz. Pozantı'dan 2 saatte bir Çamardı dolmuşları kalkıyor. Otobüsle ise; Niğde'de inip eski otogara gidiyor, oradan Çamardı dolmuşlarına biniyorsunuz.

Aladağlar Ne dağı?

Aladağlar, Doğu Toroslar dağ silsilesine ait en yüksek, iç içe zirveler grubunu oluşturur. Ana zirveleri 3700 metrenin üstündedir (Kızılkaya 3767m, Demirkazık 3756m, Kaldı 3748 m, Emler [Engintepe] 3723m ). Aladağlar'ın jeolojik" yapısı iki bölümden oluşmaktadır; Ak ve Kara Aladağlar.

Aladağ Yedigöller nerededir?

Yedi Göller: Yedi Göller, Kayseri sınırlarında, Aladağlar Milli Parkı içerisinde bulunuyor. metre yüksekliğe sahip olan Yedigöller Mevki'nde irili ufaklı yedi göl var. Göller yağmur, kar ve buzul suları ile besleniyor. Göller buzul ve karstik topoğrafyaya sahip.

Aladağ hangi bölgede?

Aladağ
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlAdana
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
16 satır daha

Kayseri Aladağlar Milli Parkı arası kaç km?

Kayseri İline 190 Km. Aladağlar İlçesine 50 km.

Aladağlar ne tür dağdır?

Aladağlar Türkiye'nin Alpleri olarak da anılan bir dağ silsilesidir. Dağlık bir coğrafya olan bu bölgenin göze çarpan özellikleri arasında, yüksek dorukları, sunduğu çeşitli aktivite olanakları ve buradaki biyoçeşitlilik yer alır.

Aladağlara Ne zaman gidilir?

Doğal çevre ve iklim koşullarına göre Aladağlar üzerinde yapılacak gezi ve tırmanış etkinlikleri için en uygun zaman haziran, temmuz ve ağustos ayları. Milli park sınırlarında yer alan Zamantı Irmağının 15 km'lik parkurunda nisan-eylül ayları arasında rafting yapmak mümkün.

Ala Dağı nereye bağlı?

Kırgız Ala dağları, Tanrı Dağları'nın batıdaki bir parçası olup, Kırgızistan'nın kuzeyinde ve Kazakistan'nın güneydoğusunda konumlanır. Batıdan doğuya doğru tahminen 375 km uzunluğundadır.

Aladağ kaç metre?

Aladağ
Rakım410 m (1.340 ft)
Nüfus (2012)
• Toplam16,951
• Kır-
16 satır daha

Aladağ başkanın çardağı Adana arası kaç km?

ADANA ALADAĞ MEYDAN YAYLASI MAVRİYAN BAŞKANIN ÇARDAĞI CAFE Çardak Adana'ya tam 110 km uzaklıkta.

Adana Aladağ nereye bağlı?

Aladağ ilçesi Adana'nın ilçelerinden batıda Pozantı, güneyinde Karaisalı, güneydoğuda İmamoğlu, doğuda Kozan ve kuzeybatıda da Niğde'nin Çamardı ilçeleriyle komşudur. Aladağ'ın il merkeziyle arasındaki mesafe ise yaklaşık 99 km'dir.

Yedigöller Kayseri nerede?

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Türkiye'nin en güzel peyzaj alanlarından birisi olan Yedigöller çepeçevre onlarca zirvesiyle, dağ-buzul gölleriyle, yüksek dağ bitkileri, yaban hayatı, buzul ve buzul kayalıkları ile, Temmuz ayında eşsiz bir manzara ortaya koyar.

Melendiz Dağı Ne dağı?

Niğde'nin kuzeybatısında Niğde ile Bor arasında yer alan volkanik dağ. Batıda, taze volkan konisi biçimindeki Hasandağı ile (3.268 m.) birleşir. Melendiz ve Hasandağı aynı yanardağ silsilesinde yer alır. Doğu batı uzantısında, Melendiz Dağı doğuda, Hasandağı ise batıda bulunur.

Kaçkar Dağı kıvrım mı kırık mı?

Türkiye'nin dağları içinde oluşum yönüyle en çok bulunan dağ türü kıvrımlı dağlardır. Kuzey Anadolu Dağları : Karadeniz kıyısına paralel uzanan kıvrımlı dağlardır. Kuzey Anadolu Dağları, Ilgaz, Canik, Küre, Bolu, Giresun, Rize, Deveci, Kaçkar, Çimen, Mescit, Kop, Köroğlu, Yalnızçam gibi dağlardan oluşmaktadır.

Aladağlarda ayı var mı?

Boz ayının ana vatanı Bolu Aladağlar görünüyor. Ayıyı niye Kastamonu'ya kaptıralım ki. Ayı bizim ayımızdır. Ayı aynı zamanda gücün simgesidir” ifadelerine yer verdi.

Aladag hangi bolgeye aittir?

Aladağ
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlAdana
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
16 satır daha