Konkordato komiseri hangi mahkeme atar?

İçindekiler:

  1. Konkordato komiseri hangi mahkeme atar?
  2. Konkordatonun tasdiki nedir?
  3. Konkordato komiseri ne zaman atanır?
  4. Konkordato komiseri hangisi görevlendirir?
  5. Konkordato Mühletini hangi mahkeme verir?
  6. Konkordato komiseri ne kadar kazanır?
  7. Konkordatonun tasdiki çekişmesiz mi?
  8. Konkordatonun tasdiki çekişmesiz yargı işi midir?
  9. Konkordato Komiserliğini kimler yapabilir?
  10. Konkordato Komiserliği ne işe yarar?
  11. Konkordato alan şirkete dava açılır mı?
  12. Konkordato davası hangi mahkemede açılır?
  13. Hükümet komiseri olmak için şartlar nedir?
  14. Çekişmesiz yargı işi ne demek?
  15. Konkordato en fazla kaç ay?
  16. Konkordato Komiserliği ne kadar maaş alır?
  17. Konkordato Müfettişi Nasıl Olunur?
  18. Konkordato komiseri ne kadar kazanıyor?
  19. Konkordato Komiserliğine kimler başvurabilir?
  20. Konkordato dava açmaya engel mi?

Konkordato komiseri hangi mahkeme atar?

Konkordato başvurusu için yetkili ve görevli mahkeme; iflâsa tabi olan borçlular için, yani sermaye şirketleri için muamele merkezinin (şirket yönetim merkezinin) bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesidir.

Konkordatonun tasdiki nedir?

Konkordatonun tasdiki kararında alacaklıların hangi ölçüde alacaklarından vazgeçtiği ve borçlunun borçlarını hangi takvim çerçevesinde ödeyeceği belirtilir. ... Konkordato tasdik edilmezse mahkeme konkordato talebinin reddine karar verir ve bu karar ilân edilerek ilgili yerlere bildirilir.

Konkordato komiseri ne zaman atanır?

•Geçici mühlet süresi içinde konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğu anlaşılırsa 1 yıl kesin mühlet verilir. Bu süre 6 aya kadar uzatılabilir. Kesin mühlet kararı ile konkordato komiseri de atanır.

Konkordato komiseri hangisi görevlendirir?

İlgili maddenin ikinci fıkrasında konkordato komiseri olarak üç kişinin görevlendirilmesi halinde, seçilecek komiserlerden birinin hukukçu ve birinin de yeminli mali müşavir olmasının tercih edileceği belirtilir.

Konkordato Mühletini hangi mahkeme verir?

Konkordato talebinde bulunulabilecek yetkili ve görevli mahkeme: • İflâsa tabi borçlu için borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesi • İflâs tabi olmayan borçlu için yerleşim yerindeki asliye ticaret mahkemesidir.

Konkordato komiseri ne kadar kazanır?

Konkordato Komiseri Maaşı Konkordato komiserinin ücreti asgari tutarı resmi olarak belirlenmiştir. Konkordato Komiseri maaşı alt limiti 10.000 TL olarak belirlenmiştir.

Konkordatonun tasdiki çekişmesiz mi?

Konkordatonun tasdiki işlemi prosedürü bir dava olmayıp çekişmesiz bir yargı işidir. (HMK m. 382/1-7) Bu sebeple, burada sınırlı bir re'sen araştırma ilkesi geçerli olacaktır. ... Mahkeme konkordato projesini yetersiz bulursa kendiliğinden ve talep üzerine gerekli düzeltmelerin yapılmasını isteyebilir.

Konkordatonun tasdiki çekişmesiz yargı işi midir?

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 382. maddesinin 2/f fıkrasının 6. ve 7. bendleri uyarınca; Konkordato Mühleti Verilmesi, Konkordato Komiserinin Atanması, Konkordatonun Tasdiki işleri çekişmesiz yargı işlerindendir.

Konkordato Komiserliğini kimler yapabilir?

a)Türk vatandaşı olmak. b)Tam ehliyetli olmak. c)En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

Konkordato Komiserliği ne işe yarar?

Konkordato komiseri, konkordato anlaşmaların yapılabilmesi ve ticaret mahkemelerindeki bu işlemlerin yürütülmesinden sorumlu kişidir. Yani bir konkordato işlemlerine bakana nevi icra memurları diyebiliriz. Konkordato anlaşmaların yapılabilmesi ve ticaret mahkemelerindeki bu işlemlerin yürütülmesinden sorumlu kişidir.

Konkordato alan şirkete dava açılır mı?

Konkordato sürecine giren borçluya icra takibi yapılamaz, sürenin verilmesinden önce başlanmış takipler durur. ... Konkordato sürecinde borçlu aleyhine dava açılabilir ve ihtiyati tedbir kararı alınabilir.

Konkordato davası hangi mahkemede açılır?

Konkordato talebinde bulunulabilecek yetkili ve görevli mahkeme: • İflâsa tabi borçlu için borçlunun muamele merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesi • İflâs tabi olmayan borçlu için yerleşim yerindeki asliye ticaret mahkemesidir. Konkordato talebinde bulunan «konkordato gider avansı»nı yatırmak zorundadır.

Hükümet komiseri olmak için şartlar nedir?

Tam ehliyetli olmak, Konkordato komiseri olmak için 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak ya da yurtdışında öğrenin alındı ise denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilmiş üniversitelerden birinden diploma almış olmak gerekir. Konkordato komiserinin konu ile ilgili en az 5 yıllık deneyimi olması istenir.

Çekişmesiz yargı işi ne demek?

(1) Çekişmesiz yargı, hukukun, mahkemelerce, aşağıdaki üç ölçütten birine veya birkaçına göre bu yargıya giren işlere uygulanmasıdır: a) İlgililer arasında uyuşmazlık olmayan hâller. b) İlgililerin, ileri sürülebileceği herhangi bir hakkının bulunmadığı hâller. c) Hâkimin resen harekete geçtiği hâller.

Konkordato en fazla kaç ay?

Konkordato Süresi Ne Kadardır? Yasada belirtildiği üzere ilgili belgelerin sunulması için mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi vermektedir. Eğer talep edilirse bu 3 ay 2 ay kadar daha uzatılabilir ve toplam süre 5 aya çıkar.

Konkordato Komiserliği ne kadar maaş alır?

Konkordato Komiseri Maaşı Konkordato komiserinin ücreti asgari tutarı resmi olarak belirlenmiştir. Konkordato Komiseri maaşı alt limiti 10.000 TL olarak belirlenmiştir.

Konkordato Müfettişi Nasıl Olunur?

Konkordato komiseri olmak için 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak ya da yurtdışında öğrenin alındı ise denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilmiş üniversitelerden birinden diploma almış olmak gerekir. Konkordato komiserinin konu ile ilgili en az 5 yıllık deneyimi olması istenir.

Konkordato komiseri ne kadar kazanıyor?

Konkordato Komiseri Maaşı Konkordato komiserinin ücreti asgari tutarı resmi olarak belirlenmiştir. Konkordato Komiseri maaşı alt limiti 10.000 TL olarak belirlenmiştir. Konkordato komiseri görevini üstlenen kişi en fazla 5 şirketin davasını takip edebilir.

Konkordato Komiserliğine kimler başvurabilir?

a)Türk vatandaşı olmak. b)Tam ehliyetli olmak. c)En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak ve beş yıldan az olmamak üzere mesleki tecrübeye sahip bulunmak.

Konkordato dava açmaya engel mi?

b) Konkordato Mühletinin Davalara Etkisi Doktrinde, borçluya karşı malvarlığına ilişkin olan davaların açılabileceği ve bu davalara devam edilebileceği kabul edilmektedir. Bu yöndeki genel kabule göre, yalnızca iflas davasının açılamayacağı, ancak diğer davaların açılmasında bir engel bulunmadığı ifade edilmektedir.