Eş Sesli ne demek 5 sınıf?

İçindekiler:

  1. Eş Sesli ne demek 5 sınıf?
  2. Bir kelimesinin Sesteşi nedir?
  3. Eş anlamlı kelimeler ne demek?
  4. Zorluk kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Kuşun eş seslisi var mı?
  6. Koy kelimesinin eş anlamı nedir?
  7. Satır eş sesli mi?

Eş Sesli ne demek 5 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelere eş sesli kelimeler denmektedir.

Bir kelimesinin Sesteşi nedir?

Kır ⇒ "Eylem olan kır-mak" ve "doğal bitki örtüsü olan kır". Sorunuza bakalım; BİR kelimesi kesinlikle EŞ SESLİDİR.

Eş anlamlı kelimeler ne demek?

Yazılış ve okunuşları bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Anlamda kelimelerin birisi genelde yabancı kökenlidir.

Zorluk kelimesinin eş anlamı nedir?

Zorluk sözcüğünün 5 adet es anlami ne karşılığı bulunmaktadır. Zorluk ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Zorluk sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler engel, güçlük, külfet, meşakkat ve sıkıntı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Kuşun eş seslisi var mı?

=>Yazılışları aynı,anlamları farklı sözcüklere eş sesli (sesteş) sözcükler denir. ... Peki kuş sözcüğü eş sesli midir? Cevabımız, hayır.

Koy kelimesinin eş anlamı nedir?

Merhaba, Öncelikle "koy" kelimesi denizlerin karaların içlerine doğru oluşturdukları küçük girintilere denir. Koy kelimesinin birebir eş anlamlısı olmamakla birlikte küçük körfezlere de koy denilmesi düşünüldüğünde "Koy" kelimesinin eş anlamlısı "körfez"' dir diyebiliriz.

Satır eş sesli mi?

Eş sesli kelime nedir? Eğer iki kelimenin yazılışı aynı fakat anlamı farklı ise bu iki kelime seslidir. ... Kelimelerin yan yana gelerek oluşturduğu bir sıra yazıya satır denir. Ayrıca et kesmeye yarayan bıçak türüne de satır denir.