Hamileliğin ilk günleri ne olur?

İçindekiler:

  1. Hamileliğin ilk günleri ne olur?
  2. Gebeligin 2 haftasinda neler yasanir?
  3. Bebek rahme yerleşirken kanama ne zaman olur?
  4. Bebek rahme yerleşirken kanama olur mu?
  5. Dollenme olunca karin agrisi olur mu?

Hamileliğin ilk günleri ne olur?

Hamileliğin ilk haftasında yaşananlar Başlıca ilk belirtiler: adet gecikmesi, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, kramp, iştah değişikliği, ruhsal değişikliktir. İlk hafta ile birlikte gaz, kabızlık, yorgunluk ve hormonal değişiklikler de kendini gösterecektir.

Gebeligin 2 haftasinda neler yasanir?

Hamileliğin ikinci haftasında anne adayının yumurtalıklarında yumurta hücresi gelişimi devam eder. Vücutta bunlar yaşanırken, endometrium adı verilen rahim zarı da kalınlaşmaya başlar. Bu kalınlaşmanın amacı, döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embriyonun rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır.

Bebek rahme yerleşirken kanama ne zaman olur?

Embriyo rahime bağlanırken meydana gelen hareketler ise rahim içi astarında bulunan kılcal damarların patlamasına ve hafif bir şekilde kanama meydana gelmesine neden olur. Halk arasında genellikle üstüne görme olarak adlandırılan yerleşme kanaması, döllenmeden sonraki 10 ile 14 gün arasında meydana gelmektedir.

Bebek rahme yerleşirken kanama olur mu?

Gebeliğin başlangıcında, implantasyondenilen bebeğin rahim içine yerleşme kanaması olabilir. Bu kanama lekelenmeler şeklinde olabileceği gibi adet kanamaları şeklinde de olabilir. Bunun dışında hamileliğin ilerleyen haftalarında düşük ile ilgili kanamalar olabilir, bunlar da adet değildir.

Dollenme olunca karin agrisi olur mu?

Yumurtada 2-3 cm lik basit bir kist oluşur ve bu kistin içindeki yumurta kistin çatlaması ile karın içine düşer. Bu olaylar sırasında kadına da tek taraflı karın ağrısı olabilir ve bu ağrı 1-2 gün sürebilir. Bu taraf yumurtalıktan progesteron salınımı olur ve buna bağlı olarak vücut ısısı 0.3 C artar.