Pomem eğitimi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Pomem eğitimi ne kadar sürer?
  2. Pomem sınavı ne zaman?
  3. Pomem eğitiminde neler var?
  4. Pomem kimler başvuru yapabilir?
  5. 2021 Pomem alimi ne zaman?
  6. POMEM eğitiminde maaş veriliyor mu?
  7. POMEM Okulu Yatılı mı?
  8. Polislikte aile siciline bakılıyor mu?
  9. Ailede birinin sabıkalı varsa memur olunur mu?
  10. POMEM eğitimi kaç ay 2020?
  11. POMEM kimler başvurabilir 2020?
  12. 2021 pomem alımı olacak mı?
  13. Pomem 2022 basvuru ne zaman?
  14. POMEM eğitiminde hangi dersler var?

Pomem eğitimi ne kadar sürer?

MADDE 7 – (1) POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir.

Pomem sınavı ne zaman?

SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI! Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olacak öğrencilerin sınavları; 15-17 Haziran 2021 tarihleri arasında öğrenim gördükleri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılacaktır.

Pomem eğitiminde neler var?

Ders İçerikleri
  • Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi. ...
  • Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği. ...
  • Silah ve Taktik Atış ...
  • Temel Polislik I. ...
  • Temel Polislik II. ...
  • Uygulamalı Polislik I. ...
  • Uygulamalı Polislik II.

Pomem kimler başvuru yapabilir?

MADDE 5 – (1) POMEM'lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler. ... (2) POMEM giriş sınavına başvurular her dönem için, Başkanlık tarafından belirlenen yer ve ilan edilen tarihler arasında şahsen yapılır.

2021 Pomem alimi ne zaman?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

POMEM eğitiminde maaş veriliyor mu?

Polis Meslek Eğitim Merkezi 4 yıllık lisans eğitimine denk bir eğitim verir. POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir. 22. dönemde de Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine 430 TL aylık ücret ödenecektir. Öğrenciler, ancak intibak sonrasında maaşlarını alma hakkına sahiptirler.

POMEM Okulu Yatılı mı?

Polis Yüksek Öğretim Kanununa göre Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalı olup, öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılandığından burs verilmesi söz konusu değildir.

Polislikte aile siciline bakılıyor mu?

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aileye bakılamaz. Polislik güvenlik soruşturması otel kayıtları detaylı olarak incelenir.

Ailede birinin sabıkalı varsa memur olunur mu?

Devlet Memurları Kanununda "... kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına... ... kaydıyla devlet memuru olarak atanmanız mümkün .

POMEM eğitimi kaç ay 2020?

POMEM Eğitim Süresi Hakkında Bilgiler POMEM üzerinden eğitim ve öğretim süresi en az 6 aylık bir süreci kapsamaktadır.

POMEM kimler başvurabilir 2020?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri ...

2021 pomem alımı olacak mı?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

Pomem 2022 basvuru ne zaman?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO için 2021 2022 döneminde 2.000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacak. Adaylar Polis Akademisi başvurusu için 13-27 Ağustos arasında www.pa.edu.tr adresinde işlem yapılabilecek.

POMEM eğitiminde hangi dersler var?

POMEM'DE HANGİ DERSLER VAR?
  • Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi.
  • Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği.
  • Silah ve Taktik Atış
  • Temel Polislik I.
  • Temel Polislik II.
  • Uygulamalı Polislik I.
  • Uygulamalı Polislik II.