Dama taşı nasıl hareket eder?

İçindekiler:

  1. Dama taşı nasıl hareket eder?
  2. Ipliği pazara çıkmak ne demek?
  3. Gem almamak deyiminin anlamı nedir?
  4. Postu sermek ne demek?
  5. Ölçülü konuşmak ne demek?
  6. Pusulayı şaşırmak ne demek?
  7. Ateş almaya gelmek ne demek?
  8. Ateş pahası ne anlama gelir?
  9. Avucunun içine almak ne demek?
  10. Çoğu gitti azı kaldı deyim mi?
  11. Hem suçlu hem güçlü deyim mi atasözü mü?
  12. Armut piş ağzıma düş deyim mi?
  13. Armut dibine düşer ne anlama gelir?
  14. Adet yerini bulsun deyim mi?
  15. El elden üstündür atasözünün anlamı nedir Eodev?
  16. El elden üstündür hikayesi nedir?
  17. Evdeki hesap çarşıya uymaz ne demek?
  18. Çarşıya uymaz ne demek?

Dama taşı nasıl hareket eder?

Taşlar, klasik damanın aksine çapraz hareket etmez, komşu kareler boş ise sağa, sola ve ileri hareket edebilir fakat geri gidemez. Bütün taşların amacı en ileri sıradaki kareye ulaşıp "dama" olmaktır.

Ipliği pazara çıkmak ne demek?

İpliği pazara çıkarmak deyiminin anlamı, kalanı ve kusuru anlaşılmak, foyası meydana çıkmak. “Hilesi hurdası belli oldu. Adı kötüye çıktı” anlamında kullanılır.

Gem almamak deyiminin anlamı nedir?

Gem almamak deyiminin anlamı ve açıklaması Söz dinlememek. "Sen bu günlerde gem almamaya başladın." Gem: Atı yönetmek için ağzına takılan demir araç. Açıklama ve örnek cümlelerle 21057 deyimi sitemizde bulabilirsiniz.

Postu sermek ne demek?

DeyimDüzenle [1] Az bir süre kalacağım diyerek gittiği yerde sataşmalara da aldırmadan uzun bir süre kalmak.

Ölçülü konuşmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Dikkatli, hassas, düşünceli olmak. "Bu ay harcamalar konusunda ölçülü olmamız lazım." "Hasta insanın yanında konuşurken ölçülü olmaya çalışın."

Pusulayı şaşırmak ne demek?

Pusulayı şaşırmak deyiminin anlamı ve açıklaması Ne yapacağını bilemez duruma düşmek. "İyice pusulayı şaşırmadan uyarmalıyız onu." 2. Doğru tutum ve davranıştan ayrılmak.

Ateş almaya gelmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Uğradığı yerde çok kısa süre kalıp hemen ayrılanlar için sitem olarak söylenir.

Ateş pahası ne anlama gelir?

Ateş Pahasına deyiminin anlamı: Çok pahalı, haddinden fazla bedel konulan şeyler için kullanılan bir deyimdir. Pahalı olan şeylerin zararlı olması, ateşin tehlikeli ve yakıcı olmasına benzetilerek oluşturulmuş bir deyimdir.

Avucunun içine almak ne demek?

Avucunun İçine Almak deyiminin anlamı:Birini her dediğini yapar duruma getirmek, baskı ve etkisi altına almak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Durumu kontrol altına alma, birini yönetme, elini kolunu bağlama durumlarında da kullanılan bir deyimdir.

Çoğu gitti azı kaldı deyim mi?

Çoğu gitti azı kaldı deyiminin anlamı: İşin en güç, en önemli, en büyük kısmı bitti, kalanı önemsizdir.

Hem suçlu hem güçlü deyim mi atasözü mü?

[Deyim] – Kendisi doğrudan suçlu olduğu hâlde, suçsuz gibi görünen, gerekirse başkalarını da suçlayan, suçlamaya çalışan.

Armut piş ağzıma düş deyim mi?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir işin hiç emek harcamadan olmasını, kendiliğinden hazır olup ayağına gelmesini bekleyenlerin durumunu anlatmak için kullanılır. "Annen bir saattir mutfakta uğraşıyor, sen de armut piş, ağzıma düş bekle kızım!"

Armut dibine düşer ne anlama gelir?

[Atasözü] – Kişi çok yakınında bulunduğu kimselerin davranışlarını benimser, onlar gibi olur.

Adet yerini bulsun deyim mi?

Gerekli olduğu için değil, yalnız alışılmış olduğu için. 2. Bir şeyin yapılması gerektiğinden değil, herkes öyle yaptığı için ya da yapıldı densin diye yerine getirildiğini anlatmak amacıyla kullanılır. "Âdet yerini bulsun diye birkaç lokma atıştırdık."

El elden üstündür atasözünün anlamı nedir Eodev?

Cevap. Bir kimse, kendisinden üstün ve yetenekli olan bir başkasının da olabileceğini bilmeli; "hiç kimse bu işi benden daha iyi yapamaz" diyerek büyük konuşmamalıdır. Üstün olandan daha üstün biri her zaman vardır.

El elden üstündür hikayesi nedir?

El Elden Üstündür Günün birinde horozla köpek arkadaş olup birlikte yolculuğa çıkmışlar. Uzun süre yol almışlar,ama kendilerine hiçbir yiyecek bulamamışlar. Hava kararıp gece olunca , bir ağacın önünde durmuşlar . ... Köpek te ağacın kavuğuna girip derin uykuya dalmış.

Evdeki hesap çarşıya uymaz ne demek?

Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözünün anlamı nedir? İnsan birşeye karar verirken biraz ön yargılarından, birazda bilgi ve deneyimlerinden istifade eder. Oysa hayat dinamiktir, şartlar heran değişebilir. Bundan dolayı yapacağımız iş için hazırladığımız tasarı, uygulamada düşündüğümüz gibi gerçekleştirilemez.

Çarşıya uymaz ne demek?

Hayatta çoğu işimiz için önceden planlar, programlar yapar hayatımızı ona göre şekillendiririz. Planlanan durumlar ile ulaşılan sonuç, her zaman aynı olmayabilir.