22 ayar bilezik satış fiyatı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. 22 ayar bilezik satış fiyatı nasıl hesaplanır?
  2. 22 ayar altın nasıl hesaplanır?
  3. Altın hesaplama nasıl yapılır?
  4. Kuyumcuda altın nasıl hesaplanır?
  5. Kuyumcular altın fiyatını nasıl hesaplıyor?

22 ayar bilezik satış fiyatı nasıl hesaplanır?

Bilezik fiyatları hesaplanırken, bilezikte kullanılan altının binde kaç oranında kullanıldığının bilinmesi gerekiyor. Örneğin, 22 ayar bir bilezik için; bilezikler içerisinde yazan 910, 912, 916, 9 sayıları altın bileziğin milyem değerini gösteriyor.

22 ayar altın nasıl hesaplanır?

22 ayar altın, 24 ayar altının 22/24 oranınıdır. 22/24 = 0,916 milyeme denk gelir. Yani içindeki altın oranı safa yakındır.

Altın hesaplama nasıl yapılır?

Gram altın fiyatlarının hesaplanması dünya çapında ons üzerinden gerçekleşir. Bu doğrultuda 1 ons altın fiyatının değeri/31,1034768 miktar üzerinden ele alınmak suretiyle hesaplama gerçekleştirilir. Böylece bu hesaplama 1 gram altın fiyatının dolar cinsi üzerinden fiyatını gösterir.

Kuyumcuda altın nasıl hesaplanır?

Bunun üzerine kuyumcular da kendi kar paylarını ilave ederler. Yani kuyumcu hesaplamaları yapılırken altın bir ürün için; saf altının gram fiyatı, işçiliğin gram üzerinden maliyeti ve kuyumcu karı toplanır. Altın ürünlerin gram başı fiyatı ise, uluslararası piyasa genelinde belirlenmiş olan ons değeriyle ifade edilir.

Kuyumcular altın fiyatını nasıl hesaplıyor?

Yani kuyumcu hesaplamaları yapılırken altın bir ürün için; saf altının gram fiyatı, işçiliğin gram üzerinden maliyeti ve kuyumcu karı toplanır. Altın ürünlerin gram başı fiyatı ise, uluslararası piyasa genelinde belirlenmiş olan ons değeriyle ifade edilir.