2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okuyunca ne olunur?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okuyunca ne olunur?
  2. Bankacılık ve Sigortacılıkta staj var mı?
  3. Staj da ne kadar para verilir?
  4. Bilgisayar Programcılığı öğrencisi nerelerde staj yapabilir?
  5. Bankalar hangi bölüm mezunlarını ise Alıyor?
  6. Ziraat Bankası sınavları 2021 ne zaman?
  7. KPSS Önlisans bankacılık ve sigortacılık kaç puanla atanır?
  8. 12 sınıf staj parası ne kadar 2020?

2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okuyunca ne olunur?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü, bankada çalışacak ve bankacılık işlemlerini profesyonel bir şekilde yürütecek elemanları yetiştirmeyi amaçlar. Bu bölümden mezun olan kişiler, sadece bankalarda değil pek çok finans kuruluşunda ve sigortacılık alanında da görev yapabilirler.

Bankacılık ve Sigortacılıkta staj var mı?

Cevap: Öğrencilerimiz mezun olmak için 40 gün iş günü staj yapmakla yükümlüdürler. Stajlar, banka şubelerinde, sigorta acentelerinde ve yüksekokulumuzun staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektörüne ait işletmelerin ilgili departmanlarında yapılabilir.

Staj da ne kadar para verilir?

İşte 2021 stajyer maaşları... Stajyerlere geçen sene en az 619,19 TL ödeniyordu. Söz konusu tutar bu sene ise 767,27 TL'ye çıktı. Bu yaz döneminde staj yapan öğrencilere, 767,27 TL'den daha az asgari ücretin verilmeyeceği açıklandı. Stajyer ücretleri için devlet katkı sağlıyor.

Bilgisayar Programcılığı öğrencisi nerelerde staj yapabilir?

Cevap: Bilgi İşlem, Yazılım, Kamu ya da Özel kuruluşların Bilgi merkezleri vb. yerlerde staj yapabilirsiniz. Bilgisayar Programcılığı Programı olarak nerelerde staj yapabilirim? Cevap: Bilgi İşlem, Yazılım Donanım, Bakım Onarım v.b. gibi birimlerde staj yapabilirsiniz.

Bankalar hangi bölüm mezunlarını ise Alıyor?

Bankacılık bölümü üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölümden başarı ile mezun olanlara “Bankacı” ya da “Finans Uzmanı” unvanı verilir.

Ziraat Bankası sınavları 2021 ne zaman?

Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından 2 merkezde (Ankara ve İstanbul) 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecektir. Banka, gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydıyla değiştirebilecektir. Mülakat süreci Bankamız tarafından yürütülecektir.

KPSS Önlisans bankacılık ve sigortacılık kaç puanla atanır?

Bankacılık ve sigortacılık mezunlarının en düşük puan ile yerleşme şansının bulunduğu kadro 86,028 puan ile kapatmış, yine bankacılık ve sigortacılık mezunlarının yerleşme şansının bulunduğu kadroların içindeki en yüksek puan ile kapatan kadro ise 96,576 ile kapatmıştır.

12 sınıf staj parası ne kadar 2020?

Staj yapan öğrencilere 2019 yılı sonuna kadar en az 549 TL ücret ödendi. 2020 asgari ücreti AGİ dahil lira olarak belirlendi. AGİ miktarı ise 220 lira oldu. Bu durumda 2020 asgari ücretinden AGİ miktarı çıkarıldığında elde edilen rakamın yüzde 30'u olan 631 TL bu seneki minimum stajyer maaşı oldu.