Ejder meyvesi nasıl toprakta yetişir?

İçindekiler:

  1. Ejder meyvesi nasıl toprakta yetişir?
  2. Ejder meyvesi dışarıda yetişir mi?
  3. Ejder meyvesi fidesi kaç yılda meyve verir?
  4. Ejder meyvesi neyi sever?
  5. Ejder meyvesi evde nasıl yetişir?
  6. Pitaya nasıl bir toprakta yetişir?
  7. Ejder meyvesi güneşi sever mi?
  8. Ejder meyvesi soğuğa dayanır mı?
  9. Ejder meyvesi bahçede yetişir mi?
  10. Ejder meyvesi fidanı kaç meyve verir?
  11. Ejder meyvesi fidanı kaç para?
  12. Ejder meyvesi suyu sever mi?
  13. Pitaya meyvesi saksıda yetişir mi?
  14. Ejder meyvesi su ister mi?
  15. Pitaya nasıl bakılır?
  16. Ejder meyvesi fidanı evde nasıl yetiştirilir?
  17. Pitaya kaç derece soğuğa dayanır?
  18. Ejder meyvesi hangi rakımda yetişir?
  19. 1 Ejder Meyvesi ağacı kaç adet verir?

Ejder meyvesi nasıl toprakta yetişir?

Toprak ve saksı seçimi: Hem tropikal bir meyve olması hem de kaktüsgiller arasında bulunması sebebiyle ejder meyvesi için en uygun toprak kumlu topraklar olarak görülüyor. Eğer elinizde bahçe toprağı varsa bu toprağı kum ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Ejder meyvesi dışarıda yetişir mi?

Ejder meyvesi Türkiye'de çok yüksek olmayan ve denize yakın yerlerde yetişmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, Adana, Mersin ve Muğla gibi bölgelerde yetiştirilmesi mümkündür ve son yıllarda yetiştirildiği bölgeler artış göstermiştir.

Ejder meyvesi fidesi kaç yılda meyve verir?

Fidanın yaşı, boyu, çeşidi ve genel sağlık durumu ve dikim zamanına bağlı olarak 1 ila 1 buçuk yıl içerisinde meyve vermektedir. Ejder Meyvesi (Pitaya) Fidanının dikim yapılacak zamanı, yine fidenin mevcut durumu (köklü mü?

Ejder meyvesi neyi sever?

Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için, Akdeniz iklimini sever. Bu yüzden ülkemizde en çok Mersin ve çevresinde yetiştirilir. Evinizde ejder meyvesi yetiştirmek için, kuru, sıcak ve güneş alan bölgeleri tercih edin. Bitkinizi soğuklardan koruyun.

Ejder meyvesi evde nasıl yetişir?

Ejder meyvesi fidanı tohumdan yetişebileceği gibi vejetatif (çelikleme) yöntemi ile de yetiştirmeye uygundur. Ejder meyvesinin içindeki çekirdekleri nemli bir kağıt havluya çıkarın. Bir gece beklettikten sonra çimlendirme saksısına almaya hazır. Ekim yapmadan önce toprağı nemlendirmek önemlidir.

Pitaya nasıl bir toprakta yetişir?

İyi drenajlı kumlu kaktüs toprağı kullanın. Sonuçta, bu bitki bir tür kaktüs, o yüzden en sevmeyeceği tip toprak ıslak ve kirli bir topraktır. Çok fazla besinle takviye etmenize ihtiyaç duymazlar.

Ejder meyvesi güneşi sever mi?

Ejder meyvesi fidanı subtropik bir bitki olmasından dolayı sıcak, nemli ve güneş ihtiyacını karşılayacak iklimleri sever. Yıllık ortalaması 10 derecenin altında olan yerlerde sera içinde yetiştirilmesi gerekir.

Ejder meyvesi soğuğa dayanır mı?

1-2 saat kadar – eksi derecelere belki dayanabilir fakat uzun süreli eksi dereceler bitkiyi dondurarak öldürecektir. Aşırı su, bataklık alanları ve aşırı yağmur suyu da direk köklerini etkileyerek çürütmekte ve bitkiyi tamamen öldürmektedir.

Ejder meyvesi bahçede yetişir mi?

Tropikal bir meyve olan ejder meyvesini yetiştirmek için, en ideal toprak kumlu topraktır. Eğer bahçe toprağınız varsa, bunu kumla karıştırarak da kullanabilirsiniz.

Ejder meyvesi fidanı kaç meyve verir?

Ahmet Ünal'ın anlattığına göre, kaktüsgillerlerden olan pitaya meyvesinin çelik olarak dikilen fidanından bir yıl sonra ilk meyve alınıyor. Mayıs ayından Kasım ayına kadar bir kaç kez ürün alınıyor. İlk yıl 3-5 meyve alınırken ikinci yıldan itibaren ortalama 40-50 adet meyve alınıyor. Tamamen organik bir meyve.

Ejder meyvesi fidanı kaç para?

Pitaya ejder meyvesi fidanı - 61,60 TL.

Ejder meyvesi suyu sever mi?

Tüm canlılar için su ne derece önemliyse Ejder Meyvesi Pitaya için su aynı derece de önemlidir. Bunun dışında suya çok ihtiyaç duyar özellikle yaz döneminde meyve zamanında bu ihtiyacı daha da artar. ... Bitkinin yetiştiği toprağın yapısı sulama periyodunu belirleyecektir.

Pitaya meyvesi saksıda yetişir mi?

Ejder meyvesi gerçektende garip görünümlü ve farklı bir tada sahip subtropikal meyvelerden biridir. Ayrıca pitaya meyvesini saksılarda yetiştirmek de oldukça kolaydır. Yetiştiriciliği orta derecede zor olan ejder meyvesi tohumla veya vejetatif çoğaltım yoluyla çoğaltılabilir.

Ejder meyvesi su ister mi?

Tüm canlılar için su ne derece önemliyse Ejder Meyvesi Pitaya için su aynı derece de önemlidir. ... Bunun dışında suya çok ihtiyaç duyar özellikle yaz döneminde meyve zamanında bu ihtiyacı daha da artar. Bitkinin yetiştiği toprağın yapısı sulama periyodunu belirleyecektir.

Pitaya nasıl bakılır?

Ejder Meyvesi (Pitaya) kuru tropikal , yarı tropikal ve ortalama yağış alan her bölgeye uyum sağlayabilir. Bunun için kış şartlarında seranızı ısıtmanız veya yeraltı suyu ile ısıyı üst seviyelerde tutmanın ve yaz döneminde de üzerine örteceğiniz gölge tülü ile aşırı sıcaktan korumanız gerekmektedir.

Ejder meyvesi fidanı evde nasıl yetiştirilir?

Ejder meyvesi fidanı tohumdan yetişebileceği gibi vejetatif (çelikleme) yöntemi ile de yetiştirmeye uygundur. Ejder meyvesinin içindeki çekirdekleri nemli bir kağıt havluya çıkarın. Bir gece beklettikten sonra çimlendirme saksısına almaya hazır. Ekim yapmadan önce toprağı nemlendirmek önemlidir.

Pitaya kaç derece soğuğa dayanır?

Tercih edilen iklim ve toprak Ejder Meyvesi , 21 ile 29 santigrat derece arasında ortalama sıcaklıklarla kuru, tropikal bir iklimi tercih eder. Kısa süreler için 40 dereceye kadar ve 0 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.

Ejder meyvesi hangi rakımda yetişir?

Ejder Meyvesi (Pitaya) Orta ve Güney Amerika kökenli fakat bugün ticari olarak Malezya, Vietnam, İsrail ve nihayet Türkiye'de Mersin, Adana, Antalya, Muğla gibi denize sıfır Akdeniz İkliminin hakim olduğu yüksekliği maksimum 200 rakım olan yerlerde üretilmektedir.

1 Ejder Meyvesi ağacı kaç adet verir?

Bazı kırmızı çeşitler ise 12-16 ay sonra dikim zamanına ve çeşidine göre ilk meyve alınabilmektedir. İlk meyve döneminde bir dönüm bir yerden 1.000 adet civarında meyve alınırken ikinci yılında 4 farklı hasat döneminde toplamda 3.000 – 4.000 adet civarında meyve alınabilmektedir.